Joël Kroon werd matchwinnaar voor Zwartewaal in de uitwedstrijd bij WCR. (Archieffoto: Wil van Balen).
Joël Kroon werd matchwinnaar voor Zwartewaal in de uitwedstrijd bij WCR. (Archieffoto: Wil van Balen). WILVANBALEN

Nacompetitie om promotie lonkt voor Zwartewaal

Algemeen 807 keer gelezen

Rhoon – Zwartewaal zette de serie winstpartijen afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd bij WCR In Rhoon gewoon door. Door een 0-1 zege klom de ploeg van trainer Leroy de Visser naar de vierde plaats van de ranglijst. 

Nacompetitievoetbal om promotie lonkt voor Zwartewaal dat in Rhoon de zesde zege op rij boekte en met SC Botlek aan de leiding gaat in de strijd om de derde periodetitel. 

Vervangende periodetitel
Maar ook de derde plaats van de ranglijst, die aan het einde van de rit mogelijk een plek oplevert in de nacompetitie om promotie, is binnen het bereik van Zwartewaal. De ploeg van de Sluijsweg klopte in de afgelopen weken met zeges op Zinkwegse Boys, ‘s Gravendeel en WCT de top drie van de ranglijst en staat nu op drie punten van WCR, met nog een wedstrijd tegoed op die ploeg.
‘Als we blijven winnen,’ beseft ook Leroy de Visser, ‘kunnen we WCR achterhalen. Tja, we hebben op dit moment gewoon nog niks, dus we mogen ons zeker nog niet rijk rekenen.’

Volgende week zaterdag komt GHVV ‘13 naar Zwartewaal voor de return van de Kanaalderby die voor Zwartewaal in Heenvliet met 2-1 verloren ging. ‘GHVV is nog lang niet veilig,’ weet De Visser. ‘Die ploeg zal messcherp het veld in gaan. Deze wedstrijd wordt dus ook weer een hele moeilijke om te winnen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant