Afbeelding

Vertelfestival Brielle: even op verhaal komen

Actueel 157 keer gelezen

Brielle - Voor de 9e keer werd afgelopen zaterdag het jaarlijkse Vertelfestival gehouden. Dit keer wel in een andere opzet dan voorgaande jaren.

Voorheen waren de diverse vertellocaties verspreid door de hele binnenstad, maar nu was er door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle, de organisator van het evenement, bewust voor gekozen om het op locaties in een veel kleiner gebied te houden. Zo ontstond er een sfeervol festivalgebied tussen de tuin van de Rooms-Katholieke kerk aan de Venkelstraat, het schoolplein van het Geuzenschip en de Catharijnekerk.

Zoals elk jaar werd er speciaal voor de jeugd een spannend verhaal verteld op de meest spectaculaire locatie van Brielle, die normaal niet voor het publiek geopend is: de torenzolder van de Sint Catharijne. Aan de kinderen was overigens nog meer gedacht, want op het Verhalenplein aan de Venkelstraat maakte schrijver Arend van Dam verhalen voor kinderen samen met het 't Kunsthuisje.

Op in totaal acht locaties waren door de vertellers diverse verhalen te beluisteren, van spannend en dramatisch tot ontroerend en grappig. Aan het einde van de middag werd het festival afgesloten met de performance van een professionele verteller, Nico Prins, in de tuin van de Parochiekerk.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant