Afbeelding

Eerste bezichtiging Kruitmagazijn

Actueel 197 keer gelezen

Brielle - Tussen de Bastions 6 en 7 en achter de voormalige ambachtsschool ligt onder het looppad op de wallen het Kruitmagazijn, daterend uit 1787.

Dicht gemetseld, verwaarloosd en zeer onopvallend was speciaal deze ruimte een doorn in de ogen van de leden van de inmiddels bekende werkgroep Kanonnen en Affuiten. Met financiële steun van de gemeente en een substantiële bijdrage van Blauwhoed (de ontwikkelaar van het oude schoolgebouw) is deze zomer een begin gemaakt met de restauratie.

Hoeveel werk er al verzet is werd op vrijdag, 30 september aan de Briellenaren getoond. Een groot aantal belangstellenden, waaronder het voltallige college en een vertegenwoordiger van Blauwhoed, was op de eerste bezichtiging afgekomen en kon kennis maken met de vorderingen van het restauratieproces.

Door de werkgroepleden werd uitleg gegeven over de stand van zaken en de ideeën die er leven over de invulling van het gebouw. In zijn toespraak benadrukte Wethouder Dick Verbeek het belang van dit soort activiteiten en bedankte namens de gemeente de werkgroep voor de verrichte inspanningen. Tevens stelde hij vast dat het onderhouden van de wallen met zijn kanonnen en diverse gebouwen een continu proces is, waarvoor vanuit de gemeente geld gegenereerd zal moeten worden.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant