Afbeelding

Toneelgroep Helvetia wint Eenakterfestival Brielle

Actueel 617 keer gelezen

Brielle - Het was feest in het Brestheater afgelopen zondag. Voor een volle zaal traden acht toneelgroepen uit de regio op. Muisstil was het tijdens het optreden van toneelgroep Helvetia uit Hellevoetsluis. De vreugde kon niet op bij de Hellevoeters toen zij niet alleen de juryprijs, maar ook de publieksprijs behaalden.

Adembenemend spel van de twee actrices, Leny van der Most en Jolanda Glederblom, die twee zussen speelden die in een confrontatie met elkaar op zoek zijn naar de 'waarheid'. De titel: 'Kom dat ik je kus', onder regie van Ruud Vrij. "Dagen en nachten hebben wij geoefend," zegt Ruud. En het resultaat was er dan ook naar!"

Verder vielen op de nieuwkomers uit Ouddorp, toneelgroep Re-el, die veel fans uit Ouddorp hadden meegenomen, in een prachtige schildering van vriendschap in tijden van oorlog.

Het niveau van alle eenakters was weer hoog en het spelplezier van de spelers en de ongedwongen en losse sfeer, vooral ook dankzij presentator Mario Cramer, maken dit echt tot een uniek festival.

Foto's: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant