Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Waar wordt u gelukkig van?

Actueel 128 keer gelezen

Brielle - Mobiliteit is meer dan bereikbaarheid en het verminderen van files. Mobiliteit is ook die werkzoekende die niet op sollicitatie kan bij een bepaald bedrijf omdat hij geen vervoer heeft. Mobiliteit zijn ook de schoolkinderen die niet op schoolreisje kunnen omdat er geen geld is voor een bus. De Verkeersonderneming zoekt manieren om mobiliteit en geluk dichter bij elkaar te brengen.

Tijdens de bijeenkomst 'Waar wordt u gelukkig van?' afgelopen donderdag in het Brestheater in Brielle, werd geprobeerd om een eerste inventarisatie te maken van wat mobiliteitsgeluk inhoudt voor de inwoners van onze regio.

Waar wordt u gelukkig van? Een vraag die niet makkelijk te beantwoorden is want geluk is voor iedereen iets anders. Zo liet wethouder André Schoon van Brielle weten privé het geluk te vinden in een fietstochtje naar het strand van Rockanje maar als wethouder gelukkig te worden van volle toegangswegen op 1 april. Nog gelukkiger wordt hij van een goede verbinding, maar op dat punt is er op het gebied van de mobiliteit nog wel wat te doen. De wethouders van de vier gemeenten zitten bij diverse overleggen om de bereikbaarheid van Voorne-Putten onder de aandacht te brengen. De oeververbindingen, de A4 Zuid maar ook de verbreding van de N57 als de Blankenburgtunnel er straks ligt. Het zijn zaken die voor onze regio van belang zijn.

Keynote speaker Leo Bormans, de schrijver van 'Geluk, the world book of happiness', gaf aan dat er geen geheim van geluk is. Iedereen moet zijn eigen geluk zoeken. Wel wilde hij prioriteiten meegeven in de zoektocht naar het geluk.
Prioriteit 1: hoop en positief denken
Positief denken is niet voor onnozelaars en naivelingen, het is de motor van ons doen.
Prioriteit 2: vertrouwen
Laat je leven niet overheersen door angst.
Prioriteit 3: menselijke relaties
We maken ons druk over onze veiligheid maar zien niet dat eenzaamheid toeneemt, ook bij jonge mensen. Geluk zit in delen, in andere mensen.
Prioriteit 4: waarden en betekenis
We leven niet in een crisis want dan zouden we terug gaan naar de tijd voor de crisis. We leven in een tijd van permanente verandering.
Prioriteit 5: Van dromen doelen maken
Als je gelooft dat het beter kan moet je actie nemen. Een optimistisch mens kijkt naar kansen en mogelijkheden.

Politiecommissaris Sharif Abdoel Wahid haakte in op de laatste tip. Als je van de N57 een vrolijke weg wilt maken, moet je volgens hem praten met nabestaanden en hulpverleners. Hoe creëer je een situatie die voorkomt dat anderen hetzelfde moeten meemaken als zij meegemaakt hebben? Je weet dat de betonnen afscheiding niet meegeeft en dat bij de Formule 1 de afscheidingen een klap van 350 km per uur kunnen weerstaan en de bestuurder ongedeerd uit de auto komt. Het is niet alleen het verdubbelen van het aantal rijstroken, maar ook het vervangen van de betonblokken. Combineer een betere verkeersveiligheid met toeristische aantrekkelijkheid.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant