Afbeelding

80 kinderambassadeurs voor FAIRPLAY

Algemeen 342 keer gelezen

Brielle - Om kinderen bewust te maken van de gevolgen van pesten en hoe we daar met elkaar op basisscholen aan moeten werken, volgden 80 kinderen van 21 basisscholen op Voorne-Putten een sportclinic van ex prof basketballer Henk Pieterse in de Dukdalf. Daarna werd er in kleine groepjes gebrainstormd over de vier belangrijkste regels waarmee ze als echte ambassadeurs dit onderwerp onder de aandacht willen brengen en houden: respect, wees jezelf en accepteer een ander, kom voor elkaar op en leer van elkaars fouten.

Door middel van sport en spel brengt de 2.11 meter lange Henk Pieterse pesten onder de aandacht en neemt hij het op voor iedereen die gepest wordt. Bijna niemand kan het geloven, maar ook hij is in zijn jeugd veel gepest. De kinderen noemden hem lange lat of breinaald. Pas toen zijn basketballeraar hem Henk ging noemen, ging hij weer in zichzelf geloven. 'Ieder kind heeft een talent en moet hier zichzelf in kunnen zijn. Dat wil ik de kinderen meegeven. De kinderen hebben zeer enthousiast meegedaan en zich behoorlijk in het zweet gewerkt. Ze vertelden ook heel open en eerlijk wat pesten en FAIRPLAY voor hen betekent. Dat ze voor alle 21 scholen gezamenlijk hun belangrijkste vier regels voor FAIRPLAY op papier hebben weten te zetten, is echt uniek. Dat maak ik niet vaak mee', aldus Pieterse.

Het onderwijsbestuur PRIMOvpr organiseerde deze clinic als onderdeel van haar tweede leerlingencongres, waaraan deze keer ook kinderen meededen van Stichting Samenwerkingsscholen Voorne-Putten. Met een afvaardiging van twee tot vier kinderen van iedere basisschool, wordt er jaarlijks nagedacht over thema's die het leren in de klas kunnen verbeteren.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant