Afbeelding

Rectificatie: Taxateur Arie Molendijk komt naar Bastion Hotel!

Actueel 302 keer gelezen

Brielle - In het Briels Nieuwsland van woensdag 19 september stond aangekondigd dat de bekende taxateur Arie Molendijk aanstaande zaterdag zou komen taxeren in de Sint Catharijnekerk. Dit moet echter het Bastion Hotel zijn!

Denkt u zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, etc.), handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam. Bijna 2000 taxatiedagen heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australie, etc. is hij op dit gebied een (internationaal) begrip.

In 2015 heeft hij zijn jubileum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts. De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen, dus niet via foto's of aan huis, etc. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10
boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

U bent van harte welkom en wordt vriendelijk ontvangen in het Bastion Hotel in het restaurant, Amer 1 op dinsdag 25 september van 13.00 tot 16.00 uur.
Informatie niet bij het hotel maar via de site http://www.molendijkboeken.nl. Zij staan u heel graag te woord, eventueel voor verkoop of inbreng voor de
veiling. Iedereen is van harte welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant