Wethouder Bert van der Meij nam de laadpalen officieel in gebruik
Wethouder Bert van der Meij nam de laadpalen officieel in gebruik Foto: PR

Extra laadpalen elektrische auto's in dorpscentra

Westvoorne - Op donderdag 27 juni nam wethouder Van der Meij de twee nieuwe laadpalen bij de Stationsweg in Oostvoorne en het Dorpsplein in Rockanje officieel in gebruik.

Per laadpaal kunnen tegelijkertijd twee elektrische auto's worden opgeladen. Hiermee komt het aantal publiek toegankelijke oplaadpunten in Westvoorne uit op twaalf.

De openbare laadpalen zijn kosteloos gerealiseerd door een bijdrage vanuit de voormalige Stadsregio Rotterdam. Rockanje is voorzien van oplaadstations bij de 1e en 2e Slag, de Jupiterlaan, de Heemraadsingel, de Berberislaan, de Zeeweg, de Morelstraat en het Dorpsplein. Inwoners en toeristen met een elektrische auto in Oostvoorne kunnen terecht bij het Berkenblad, de Brielseweg, de Vlinderslag en de Stationsweg. De planning is om voor 2019 35 oplaadpunten te realiseren.

Wethouder Van der Meij: "Het is van belang dat bezoekers en inwoners in Westvoorne volledig elektrisch kunnen rijden, ook als zij lange afstanden moeten afleggen. De 35 openbare laadpalen in de dorpscentra, dichtbij woningen en toeristische bezienswaardigheden, maken dit voor de elektrische rijder mogelijk!"