Veel Westvoornse veteranen waren afgelopen zaterdag bijeen in SCC De Man in Oostvoorne. * Foto: Jos Uijtdehaage.
Veel Westvoornse veteranen waren afgelopen zaterdag bijeen in SCC De Man in Oostvoorne. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Westvoorne zet veteranen uit de gemeente in het zonnetje

Oostvoorne – Afgelopen zaterdag vond in SCC De Man in Oostvoorne de Westvoornse editie van de Veteranendag plaats.

Het was alweer voor het achtste achtereenvolgende jaar dat de gemeente Westvoorne als eerbetoon aan en als blijk van waardering voor de Westvoornse veteranen een samenzijn organiseerde.

Uitgebreid
De definitie van veteraan is uitgebreid. Zo heeft ook een militair in actieve dienst recht op de veteranenstatus als hij of zij heeft deelgenomen aan vredesoperaties in internationaal verband. Het was derhalve een bont gezelschap dat zich afgelopen zaterdag in De Man verzamelde. Stuk voor stuk maakten de veteranen van de gelegenheid gebruik om ervaringen uit te wisselen en zich op de hoogte te stellen van elkaars missies en verdiensten in dienst van het vaderland. Het college van B&W van Westvoorne was ook aanwezig.

Presentatie
Jaarlijks verzorgt een van de Westvoornse veteranen een presentatie. Afgelopen zaterdag nam Oostvoornaar Herman Alting, die in 1979 een half jaar deel uitmaakte van de internationale UNIFILL vredesmacht in Libanon, die taak op zich. Altings presentatie zorgde voor zoveel gesprekstof voor de aanwezigen dat de tijd voorbij vloog.