De bijzondere collectie glazen wordt tentoongesteld in het Historisch Museum Den Briel (Foto: Jos Uijtdehaage)
De bijzondere collectie glazen wordt tentoongesteld in het Historisch Museum Den Briel (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Taxatie twintig stuks bijzondere polderglazen

Rockanje - Afgelopen maandag heeft kunst- en antiekhandel Frides Laméris, gespecialiseerd in glas en porselein, de twintig achttiende-eeuwse polderglazen van de gemeente Westvoorne getaxeerd.

Dit vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis en burgemeester De Jong en wethouder Blok-van Werkhoven waren hierbij aanwezig.

Het Historisch Museum Den Briel gaat de zeldzame drinkglazen van voormalige dijkringbesturen tentoonstellen. Het museum krijgt de glazen in bruikleen en daarvoor moesten de antieke glazen opnieuw worden verzekerd. Om de waarde van de glazen te kunnen beoordelen, werden de twintig glazen dus getaxeerd.

De antieke glazen stonden lange tijd in de raadzaal van het gemeentehuis in Rockanje. Later zijn deze in bruikleen gegeven aan de Stichting Koepel Zeeburg Oostvoorne. Deze stichting heeft echter per 1 juli 2016 de exploitatie van Koepel Zeeburg beëindigd. De glazen zijn sindsdien niet meer tentoongesteld.