Ali B en side kick Brownie Dutch (rechts) vermaakten een volle feesttent in Tinte vorige week vrijdag opperbest. * Foto: Jos Uijtdehaage.
Ali B en side kick Brownie Dutch (rechts) vermaakten een volle feesttent in Tinte vorige week vrijdag opperbest. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Zomerfeest Tinte: feestelijke driedaagse met voor elk wat wils

Tinte – Vaste bezoekers en inwoners van Tinte weten het natuurlijk allang. Het zomerfeest van Tinte dat heel het dorp en de Lodderlandsedijk in het bijzonder vanaf vorige week woensdag tot en met afgelopen zondag in zijn greep hield, is een dorpshappening zonder weerga.

Voor de 28ste (!) keer was de kleinste dorpskern van Westvoorne weer gastheer voor liefhebbers. Met de grote (en de iets minder grote) tenten op de weide aan de Lodderlandsedijk als de zenuwcentra van de activiteiten was er vorige week en afgelopen weekeinde voor elke leeftijdsgroep van alles te doen.

Toeterman
Het begon allemaal vorige week donderdag al met straattheater (de Toeterman), graffity (Beware Streetartz), workshops (zelf elektronische muziek in de op het feestterrein opgestelde Elektruck) en veel, heel veel muzikale optredens. Van rock & roll (Yesterday's Glory), via Ierse dansmuziek (Eskies) tot bekende meezingers (gebracht door popkoor Tintunes).

Peuters
Zelfs voor de peuters was er in de vorm van de voorstelling 'Kaatje Piraatje' vorige week vrijdagochtend een eigen programma. En 's avonds kwamen de (overwegend jongere) liefhebbers, van wie velen er inmiddels al een turbulente feestovernachting op Kemping Tinte op hadden zitten, volop aan hun trekken met de rap- en hip-hop van Yes-R, de Skoftensloopservice, De Kraaien en natuurlijk Ali B en zijn side kick Brownie Dutch.

Datastress
Je waande je bijna in een van de 'Datastresss-reclamespotjes' van T-Mobile, toen Ali en Brownie vorige week vrijdagavond tegen middernacht het podium op kwamen en het publiek moeiteloos bespeelden. En voor degenen aan wie het rap- en hip-hop-geweld niet besteed is, was er de klassieke drie akkoorden rock van de Status Quo-coverband Belgion Quo Band in de kleinere tent.

Helikoptervluchten
De afsluitende zaterdag werd gevuld met optredens van shantykoor '3x Niks', het dagorkest van Voorne-Putten en Rozenburg en de Seasound Big Band. Liefhebbers konden de feestelijke activiteiten vanuit de lucht bekijken via een helikoptervlucht en op het terrein maakte de jeugd dankbaar gebruik van het gevarieerde aanbod aan activiteiten als ponyrijden, schmincken, kameelrijden, brandweerwedstrijden en circusworkshops (circus Rotjeknor). 's Avonds was de sfeer bijna nostalgisch. Want iedereen realiseerde zich dat het einde van alweer een prachtige feestweek nabij was. Sinds deze week is het weer nagenieten geblazen en reikhalzend uitkijken naar volgend jaar als Zomerfeest nummer 29 ongetwijfeld met tomeloze energie gaat worden gevierd.

Afbeelding
Afbeelding