Bij laag water liggen ze op de zandbanken (Foto: Natuurmonumenten - Cees van Gastel)
Bij laag water liggen ze op de zandbanken (Foto: Natuurmonumenten - Cees van Gastel) Foto: Cees van Gastel - Natuurmonumenten

Speurtocht naar strand- en zeedieren Voornes kust

Rockanje - Kom zaterdag 29 juli naar het Waterbos in Voornes Duin.

Tijdens een mooie wandeling ga je samen met de vrijwillige gids op zoek naar strand- en zeedieren. Maar geniet ook van de wandeling van- en naar het strand door Voornes Duin. Meld je wel vooraf aan op www.nm.nl/agenda!

Doel is het strand. Daar geeft de zee haar geheimen prijs en is van alles te vinden. Maar neem je verrekijker mee, want het wemelt hier voor de kust van de zeehonden! Bij laag water liggen ze met vele tientallen op de zandbanken. En dan te bedenken dat ze hier eind vorige eeuw waren uitgestorven. Trek goede wandelschoenen aan en neem een verrekijker mee!

Aanmelden
Als je mee wilt met deze excursie is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Ze vertrekken om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats Twee uur later ben je daar weer terug. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,-, niet-leden betalen € 8,-. Kinderen van leden en OERRR t/m 12 jaar betalen € 4,-. Niet lid kinderen t/m 12 jaar betalen € 7,-

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl.