Hadde van Reek ondervond met partner Joeri Jonkman alleen in set een tegenstand van betekenis tegen... * Foto: Wil van Balen.
Hadde van Reek ondervond met partner Joeri Jonkman alleen in set een tegenstand van betekenis tegen... * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Badgastentoernooi TC Westvoorne: sportief en ontspannen

Rockanje Met ruim 200 partijen in 38 verschillende categorieën was het Steder Group Logistics Badgastentoernooi van TC West-Voorne in Rockanje vorige week met afstand het best bezette tennistoernooi uit de regio.

En ook in vergelijking met aan het Badgastentoernooi voorafgaande toernooien uit de streek als Rozenburg, Oostvoorne en Brielle, was het zeven banen (vijf smashcourt en twee gravel) tellende park in de Rockanjese duinen, buitengewoon in trek. Zo'n 250 deelnemers speelden vorige week hun partijen in Rockanje.

Genieten
'Het was gewoon genieten gedurende onze tennisweek,' was Mary Bolkenbaas namens de vijf leden (Mary, Iris, Ellis, Mirjam en Leo) tellende wedstrijdleiding buitengewoon goed te spreken over het verloop van het toernooi. 'Onze toernooicommissie is nu al jarenlang in dezelfde samenstelling bij elkaar. Leo heeft met veertien Badgastentoernooien de meeste ervaring. Bij elkaar zit er wel voor heel wat jaartjes aan ervaring in onze groep. Maar met de nieuwe feestcommissie voor het toernooi is er ook nieuw bloed in de organisatie gekomen. En daarmee ook nieuwe ideeën en leuke initiatieven.'

Feestavonden
Een van die initiatieven was de aankleding van het park. De vrolijke versiering, verlichting en de loungebanken droegen bij aan de ontspannen sfeer op het park en de feestavonden op woensdag (met medewerking van de houseband) en op vrijdag (met de band 'The Fellas') waren top, net als de catering. Met zo'n 400 (!) verorberde sliptongetjes was de woensdag een culinaire trekpleister, maar ook op de bami/nasidag (dinsdag), de biefstukdag (donderdag) en de hamburgerdag (vrijdag) vonden de aangeboden maaltijden gretig aftrek.

Tennisvakantie
Geen wonder dat het contingent deelnemers uit de regio Dordrecht elk jaar groter wordt. 'Een jaar of wat geleden deden er vijf spelers van tennisvereniging Ter Steeghe uit Zwijndrecht mee hier in Rockanje', aldus Mary Bolkenbaas. 'En nu zijn dat er inmiddels al zo'n twintig. Ze verblijven hier op camping De Rondeweibos en maken er een soort tennisvakantie van. Maar eigenlijk is de toernooiweek voor alle deelnemers en ook voor veel toeschouwers een vakantie. De meesten zijn van 's morgens vroeg tot 's avonds laat op het park. Ze eten er en slapen er nog net niet. Voor mij was er ook geen avond dat ik voor drieën het park verliet. En dan was ik echt de laatste nog niet.'

Miniem
Vooral in het gemengd dubbelspel categorie 3 waren de krachtsverschillen miniem. In de pole van drie verloren alle dubbels een keer en wonnen ze een keer. Het aantal gewonnen sets sprak uiteindelijk in het voordeel van het koppel Stefan de Ruijter en Judith van der Velde.
Voor het eerst was er ook een toernooi voor vijftig plustennissers in het 'Badgastprogramma' opgenomen. Drie behoorlijke dubbelspellijsten die in de toernooiweek werden afgewerkt en waarvan de finales los van de traditionele finalezondag al vorige week vrijdag plaatsvonden.

Uitslagen
Steder Group Logistics Badgastentoernooi TC Westvoorne: Enkelspelen:
DE5:
Willemijn Oranje-Suzanne Aries 6-3, 6-2; DE718+: 1. Erna Kardol; DE818+: Ilona Buijze-Eveline Beijer 6-0, 6-1; HE4: 1. Pascal van Hulst; HE5: Mark Gobel-Robert van Zevenbergen 6-1, 6-3; HE6: Demy Kunst-Stijn van Reek 6-1, 6-1; HE718+: Remco Kardol-Antoine van Schaik 6-4, 3-6, 7-5; HE818: Ron de Wit-Erik Eggebeen 6-2, 6-4;
Dubbelspelen: DD6: 1. Van Oudenaarden/Wouts-Kroon/Smit 7-6, 6-4; DD718+: Bode-Van Buren/De Geus-Van Reijswoud/Stoop 5-7, 5-3 opgave; DD818+: De Kramer/Oskam-Van den Nieuwendijk (2x) 6-1, 6-3; DD50+: 1. De Geus/Schop-Sheerder; HD3: 1. Van Reek/Van der Velde; HD4: 1. Jonkman/Van Reek-Gobel/Roddenhof 7-5, 6-2; HD5: Mulder/Van Zevenbergen-Vermeer/Van Winden w.o; HD6: Gobel/Van Ooijen-Gibson/Serraarens 6-4, 6-2; HD718+: Hoogvliet/Wijn-Krans/Van Vessum; HD818+: Bergman/Eggebeen-De Jongh (2x) 6-0, 7-6; HD50+: Van Kaker/Langendoen-De Gans/Hak 6-3, 5-7, 6-4; GD3: 1. De Ruijter/Buvens; GD5: 1. Van Dijk/Kievit; GD6: Van Geest/Renden-Koedood/Spruit 6-3, 6-3; GD718+: Hoogvliet (2x)-Van Huijzen (2x) 5-7, 6-3, 6-2; GD818+: Engel/Heck-Nederlof (2x) 7-6, 7-6; GD50+: 1. Van den Bosch/De Ruyter.

...het duo Mark Gobel (rechts) en Tim Roddenhof, dat het mannendubbel categorie 4 dan ook in twee sets verlloor. * Foto: Wil van Balen.