Bauke Mollema fietste ook in 2015 in Oostvoorne en won toen
Bauke Mollema fietste ook in 2015 in Oostvoorne en won toen Foto: PR

Profronde presenteert Bauke Mollema

Oostvoorne – Bauke Mollema rijdt op donderdag 3 augustus in de 33ste Profronde van Oostvoorne. De winnaar van de vijftiende etappe in de Tour de France weet zich in het gezelschap van zeven collega's die de recente Tour uitreden.

Ramon Sinkeldam, Roy Curvers, Dylan van Baarle, Mike Teunissen, Koen de Kort, Tom Leezer en Marco Minnaard zijn de andere zes renners met Tourkilometers in de benen. En met all rounder Bram Tankink, krachtmens Lars Boom en sprinter Boy van Poppel rijden er in Oostvoorne ook nog eens drie mannen die weliswaar niet in de Tour de France zaten, maar juist daarom fris en opgeladen voor wellicht wel de snelst verreden koers uit de geschiedenis van de Oostvoornse profronde kunnen gaan zorgen.

Regionale tintje
Voor het traditionele regionale tintje in de profkoers in Oostvoorne zorgen Spijkenisser Jordi Talen en Hellevoeter Michael Vingerling.

Van Vleuten
Ook in de vrouwenkoers van de Profronde van Oostvoorne staat er met Annemiek van Vleuten een absolute toprenster aan de start. Van Vleuten beëindigde de recente Giro 'd Italia met een derde plaats. De inwoonster van Wageningen is als gespecialiseerd tijdrijdster een tempobeul bij uitstek. In 2014 was Van Vleuten Nederlands kampioene tijdrijden, maar de renster zal wellicht wel altijd worden herinnerd vanwege haar dramatische val in de wegwedstrijd van de Olympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro, die haar een vrijwel zekere gouden medaille kostte.

Prominenten
De Prominentenkoers achter de derny's presenteert dit jaar oud-profrenners als Erik Breukink, nummer drie in de Tour de France van 1990, Maarten den Bakker, Gert Jacobs, Koos Moerenhout, Leon van Bon, Bart Voskamp Kenny van Hummel, Max van Heeswijk en Gerrit Solleveld. De Oostvoornse fysiotherapeut Gijs Gelderblom, die met team Sunweb in de recente Tour de France door Frankrijk trok, completeert het contingent blikvangers in de Prominentenkoers van 2017.
Pim Achterkamp, die vorig jaar de koers in de amateurs/sportklasse won, waarmee de Profronde van Oostvoorne altijd opent, verdedigt op 3 augustus zijn titel. Onder anderen Stephan Borsboom, de winnaar van 2014, is een van de concurrenten.

Helemaal Hollands
Het duo 'Helemaal Hollands', bekend van de hit 'Waar is dat feestje? Hier is dat Feestje!'sluit de wielerdag af met een optreden op het Oostvoornse Dorpsplein.

Programma
Donderdag 3 augustus 37ste wielerronde van Oostvoorne, 33ste Profronde, op en rond het Dorpsplein van Oostvoorne; Programma: 13.15 uur koers amateurs/sportklasse; 15.30 uur koers dames; 18.15 uur dernykoers voor prominenten 19.15 uur: koers professionals; 22.15 uur: optreden gebroeders Ko.