Op vrijdag 15 september viert OVV het 100-jarig bestaan met een receptie voor genodigden in hotel Van Marion in Oostvoorne.
Op vrijdag 15 september viert OVV het 100-jarig bestaan met een receptie voor genodigden in hotel Van Marion in Oostvoorne. Foto: pr

Honderd jaar voetbalclub
OVV in een notendop

1917 OVV wordt opgericht op 17 september. Dorpsschoenmaker Jan Schipper wordt de eerste voorzitter. Bij vergissing geeft secretaris Maarten Stans de oprichtingsdatum bij toetreding tot de RVB in 1920 op als 15 september. Vanaf dat moment is OVV officieel 2 dagen ouder…
1920 OVV krijgt toestemming van de familie Hudig, eigenaar van landgoed 't Reigersnest, om de schapenwei aan de Zwartelaan te gebruiken als voetbalveld, waardoor er verhuisd kan worden van zand (het strand) naar gras.
1921 Op 28 juli treedt OVV officieel toe tot de Rotterdamse Voetbalbond (RVB) en de daarbij behorende competitie.
1965 Op het veld aan de Zwartelaan worden kantine en kleedkamers officieel geopend en speelt OVV op een echt sportcomplex.
1988 Onder trainer Norbert Lindlbauer schrijft de selectie van OVV geschiedenis door als derdeklasser de landelijke beker voor amateurs te veroveren.
2003 OVV promoveert voor het eerst in het bestaan naar de eerste klasse van de KNVB.
2007 Met de officiële opening van tien nieuwe kleedkamers en het kunstgrasveld en
een wedstrijd tegen de profs van Excelsior viert OVV het 90-jarig bestaan.|
2017 In het honderdste jaar van het bestaan besluit de av van OVV dat het eerste elftal met ingang van het seizoen 2017-2018 prestatievoetbal gaat spelen op zaterdag.