Afbeelding

Liedjescabaret in Alzheimer Café Brielle

woensdag 13 december 2017 19:30 tot 21:15

Op 13 december 2017 een speciale editie van het Alzheimer Café in Brielle.

Deze avond is gevuld met liedjescabaret door het gezelschap ‘Het Draait Om Mensen Nietwaar’. Zij nemen u met een lach en een traan mee in de wereld van dementie, de zorg eromheen en de zorg voor elkaar.

 

Het is geen gewone cabaretvoorstelling. De muzikanten maakten dit cabaret speciaal voor iedereen die met dementie te maken heeft, voor direct betrokkenen, maar ook voor mensen die werkzaam zijn in de zorg.  Ontspanning op een warme invoelende manier, waarbij muziek, verhalen en gedichten elkaar afwisselen.

De voorstelling ‘Kind, dat heb ik mijn hele leven al gedaan!’ beschrijft het verhaal van een moeder, hoogbejaard, kampend met toenemende geheugenproblemen en daardoor ook moeite met de zelfredzaamheid. Over hoe zijzelf en ook haar omgeving hiermee omgaan en over hoe ze zich staande houdt en nog zoveel mogelijk zelf de regie in handen houdt.

Voor veel mensen zal deze voorstelling herkenbare momenten en situaties laten zien.

Uiteraard is er een hapje en een drankje en volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten.

Adres: Infirmerie, Rozemarijnstraat 42 te Brielle. Toegang en deelname is gratis.

Het Alzheimer Café Brielle wordt gehouden op iedere tweede woensdagavond van de maand en is een informele ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en álle overige belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten met afwisselende onderwerpen krijgen de bezoekers informatie over dementie, kunnen zij vragen stellen en ideeën en ervaringen uitwisselen.