Activiteit: Boekpresentatie Frans Lugtenburg: Vierpolders rond de jaren 60 | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
  • Alles

Boekpresentatie Frans Lugtenburg: Vierpolders rond de jaren 60

vrijdag 16 februari 19:30 t/m 22:00 uur

Na twee jaar luisteren, zoeken en schrijven is op vrijdagavond 16 februari a.s. eindelijk het memorabele moment. Dan presenteert Frans Lugtenburg officieel zijn boek ‘Vierpolders – Het dorp rond de jaren zestig’. Natuurlijk bent u van harte uitgenodigd om hier bij te zijn, uiteraard in ’t Dijckhuis in Vierpolders.

 

Wat begon met een buurvrouw die geen idee had over het rijke aanbod aan middenstanders in de zestigerjaren, eindigde met een prachtig 300 pagina’s tellend boek. Frans Lugtenhurg is gaan schrijven vanuit zijn ervaringen in zijn jeugd. Daarnaast heeft hij vele (oud) Vierpoldernaren gesproken om hun verhalen uit deze periode op papier te zetten. Hiermee is het een juweeltje van een boek geworden met een stuk geschiedenis over het dorp, het openbaar bestuur, onderwijs, algemene voorzieningen, middenstanders, jeugdactiviteiten, dorpsfeesten, vrijwilligerswerk en verenigingen. Voorzien van prachtige foto’s van nu en het verleden.

 

Het is natuurlijk ontzettend leuk om de verhalen achter het ontstaan van het boek te horen. Vandaar dat we Frans enthousiast hebben gemaakt voor een heuse boekpresentatie. Op deze avond zal hij, en enkele anderen, u meenemen in het fascinerende verhaal over het ontstaan van het boek en hoort u anekdotes en verhalen. Het zal herinneringen ophalen zijn voor mensen die in de jaren zestig in Vierpolders woonden. Maar ook voor de huidige bewoners is het interessant te horen hoe het dorp geworden is zoals het nu is.

 

De boekpresentatie vindt plaats op vrijdagavond 16 februari in ’t Dijckhuis in Vierpolders. Vanaf 19.30 uur is er inloop, om 20.00 uur start de avond. Natuurlijk kunt u na afloop direct het boek kopen voor 16 euro. Fijn als u gepast kunt betalen! Wilt u later (nog een) exemplaar kopen, dan vind Frans het gezellig als u even bij hem aanbelt in de A.P. van den Blinklaan. We hopen dat u na de presentatie gezellig blijft napraten onder het genot van een drankje, uiteraard is de hele avond de foyer open.

 

Stichting ’t Dijckhuis Vierpolders heeft de boekpresentatie georganiseerd. De toegang is gratis. Om in de toekomst meer workshops en lezingen te kunnen organiseren is een vrijwillige bijdrage meer dan welkom. Kijk voor meer info op www.dijckhuis.nl. ’t Dijckhuis Vierpolders, hèt kloppend hart van Voorne-Putten!


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>