Informatie en documentaire Zuurland boringen, 2 miljoen jaar terug in de tijd

donderdag 5 april 2018 20:00 tot 21:30

“Een ontdekkingstocht in een voortdurende staat van verwondering” is de titel van een documentaire die in 2017 werd gemaakt over de resultaten van de boringen Zuurland bij Brielle. Vanaf zijn jeugd verricht Leen Hordijk, tot aan zijn pensionering in 2016 streekarchivaris van Voorne-Putten en Rozenburg, grondboringen in de polder Zuurland bij Brielle met het doel inzicht te verkrijgen in de ontwikkeling van het leven van planten en dieren gedurende de laatste 2 miljoen jaar. De boringen, die inmiddels mondiale bekendheid genieten, zijn verantwoordelijk voor de ontdekking van onbekende diersoorten. Feiten en onzin over klimaatverandering, zeespiegelrijzing, evolutie en het uitsterven van planten en dieren komen ter sprake.

 

De documentaire van rond 20 minuten wordt voorafgegaan door een korte inleiding. Na vertoning van de film is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Deze  informatieve avond vindt plaats op donderdag 5 april in ’t Dijckhuis in Vierpolders. Vanaf 19.30 uur is er inloop, om 20.00 uur start de avond. Blijf na afloop gezellig nog even in onze foyer, de bar is de hele avond open.

 

Stichting ’t Dijckhuis Vierpolders deze avond georganiseerd. De toegang is gratis. Om in de toekomst meer workshops en lezingen te kunnen organiseren is een vrijwillige bijdrage meer dan welkom. Kijk voor meer info op www.dijckhuis.nl. ’t Dijckhuis Vierpolders, hèt kloppend hart van Voorne-Putten!