Afbeelding
Foto: W.v.d.Blink

Steven de Jong en Max van Heeswijk blikvangers in Prominentenkoers

Actueel 363 keer gelezen

Oostvoorne - Steven de Jong en Max van Heeswijk zijn twee van de blikvangers in de Prominentendernykoers waarin op donderdag 8 augustus maar liefst elf (11!) prominenten meerijden. Voor het eerst in de 22-jarige geschiedenis van de Prominentenkoers overstijgt het aantal prominenten daarmee het aantal liefhebbers uit de regio dat meerijdt in de koers.

Opnieuw is deze 22ste editie de grootste dernykoers van Europa. Dernykoersdirecteur Rob van Beek slaagt er al jaren achtereen in om telkens meer dan twintig renners achter de derny te laten koersen, een aantal dat tot dusver nergens in Europa is overtroffen.

Vaste prominente gezichten in de dernykoers zijn die van Maarten den Bakker, Erik Breukink, Bart Voskamp, Gert Jakobs en Kenny van Hummel, stuk voor stuk voormalige beroepsrenners met een respectabele staat van dienst. Steven de Jong, Max van Heeswijk, Jos van Aert, Martin van Steen en Lieuwe Westra reden nog niet eerder achter de derny in Oostvoorne. Westra bracht onlangs nog een boek uit over zijn wielerjaren. De Jong en Van Heeswijk reden in de jaren van hun profcarrière wel in de profkoers van in de Profronde van Oostvoorne. Steven de Jongh won zelfs in Oostvoorne in 2008.

Startschot
Fotografe en kunstenares Margi Geerlinks, die sinds een jaar in Oostvoorne woonachtig is, lost op donderdag 8 augustus het startschot voor de 22ste Prominentenkoers.

De prominenten gaan traditiegetrouw de strijd aan met verdienstelijke amateurrenners uit de regio als Arie Dijk, Eduard Reitsema, Marco van Leeuwen, Martin Sjoukes, Morris Gelderland, Bart van der Wagt en Gijs Gelderblom. Voor deze renners valt naast een plek op het podium ook de sinds 2015 ter beschikking gestelde DBDW (Deelnemen Belangrijker Dan Winnen)–wisseltrofee te winnen. Alle reden dus voor de plaatselijke favorieten om voor eigen publiek boven zichzelf uit te stijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant