Bruisend Brielle: een bruisende dag die u echt niet mag missen! | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Fotografie: Jan Engelblik
Fotografie: Jan Engelblik (Foto: )

Bruisend Brielle: een bruisende dag die u echt niet mag missen!

  •   206 keer gelezen   Actueel

Brielle - Op de laatste zaterdag van augustus staat Brielle weer bol van de activiteiten. Op 31 augustus van 11.00 tot 17.00 uur is er namelijk in de hele binnenstad van alles te beleven en te ontdekken.

In de haven bruist het deze dag van de activiteiten: er liggen verschillende historische schepen aangemeerd, er worden oude ambachten beoefend en kinderen kunnen oesters beschilderen. Aan de noordzijde van het Maarland wordt een American-style kade ingericht vol trucks en motoren. En ook de brandweer en de reddingsbrigade zijn van de partij!

Kunstmarkt bij de Sint-Catharijnekerk
Meer dan 40 kunstenaars met elk een eigen stijl en specialisatie stellen in en op het plein voor de Sint-Catharijnekerk hun werk ten toon.

Loop langs schetsen, schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek. Bekijk demonstraties, maak zelf een eigen beeldhouwwerk tijdens een workshop speksteen snijden of schilder mee aan de Brielse Nachtwacht. Het kan allemaal! Het plein voor de Sint-Catharijnekerk is voor één dag het Montmartre van Den Briel.

Duurzame markt op de Turfkade
Insectenlolly's maken, duurzame bouwmaterialen bekijken en lokale producten kopen: de duurzame markt strijkt deze dag neer op de Turfkade. Bij de Duurzame Ontdekbus kunnen kinderen uit een heleboel verschillende activiteiten kiezen, in de WoonWijzerWagen geven onafhankelijke deskundigen advies aan bezoekers die hun huis energiezuinig willen maken. Bij de kramen op de Turfmarkt zijn streekproducten, biologische levensmiddelen en milieuvriendelijke cadeauartikelen te koop. Bij de kraam van de Stichting Milieu Dichterbij zijn slootdieren te bewonderen en de imker vertelt graag over het belang van bijen. Hij verkoopt ook heerlijke lokale honing. Daarbij is Stal Flicka aanwezig met pony's, waarop kinderen een ritje kunnen maken.

En meer...
In de Sint-Catharijnekerk geniet u vanaf 12.30 uur ieder uur van een concert met medewerking van verschillende koren en solisten. Laat u verrassen door mooie pianomuziek, gitaarmuziek of van de koren. In de Nobelstraat en op het Bleijkersbolwerk vindt u een groot aantal oldtimers. En door de hele binnenstad kunt u muzikale optredens tegen het lijf lopen. Van looporkest tot folkmuziek, van vioolmuziek tot hoempapa, alles is mogelijk… Kortom: een bruisende dag die u niet mag missen!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>