Proefjes en experimenten op de Duurzame markt
Proefjes en experimenten op de Duurzame markt

Duurzame markt op Bruisend Brielle

Actueel 339 keer gelezen

Brielle - Insectenlolly's maken, duurzame bouwmaterialen bekijken en lokale producten kopen: de duurzame markt op de Turfkade op zaterdag 31 augustus heeft een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden.

Bij de Duurzame Ontdekbus kunnen kinderen uit een heleboel verschillende activiteiten kiezen. De bus rijdt op groen gas en de benodigde elektriciteit wordt opgewekt met een zonnepaneel. Door spannende proefjes uit te voeren, worden kinderen op een leuke, speelse manier en in kleine stapjes meer milieubewust. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf biogas maken of water zuiveren. Er zijn zo'n 40 proefjes en experimenten om uit te kiezen. In de WoonWijzerWagen geven onafhankelijke deskundigen advies aan bezoekers die hun huis energiezuinig willen maken. Bij de kramen op de Turfmarkt zijn streekproducten, biologische levensmiddelen en milieuvriendelijke cadeauartikelen te koop.

Bij de kraam van de Stichting Milieu Dichterbij zijn slootdieren te bewonderen en de imker vertelt graag over het belang van bijen. Hij verkoopt ook heerlijke lokale honing. Mensen die vragen hebben over zonnepanelen, krijgen gratis en vrijblijvend advies van een Ewell-medewerker. Stal Flicka is aanwezig met pony's, waarop kinderen een ritje kunnen maken. Verder voorziet de duurzame markt in tweedehands boeken, basisproducten voor het bakken van brood en informatie voor iedereen die graag wil fietsen, maar in het bijzonder voor mensen met een beperking. Bezoekers die hun kennis op het gebied van duurzaamheid testen met een vragenlijst van de gemeente Brielle, maken kans op een prijs.

De duurzame markt is georganiseerd door de Stichting Milieu Dichterbij in opdracht van de Gemeente Brielle en in samenwerking met de Brielse Belangenvereniging.

Kijk voor meer informatie over Bruisend Brielle: www.beleefbrielle.nl/bruisendbrielle

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant