Anja hoopt dat het 21 september  in Brielle een groot succes wordt. Verleden jaar is er  wereldwijd 88 miljoen kilo vuil opgehaald tijdens de World Cleanup Day.
Anja hoopt dat het 21 september in Brielle een groot succes wordt. Verleden jaar is er wereldwijd 88 miljoen kilo vuil opgehaald tijdens de World Cleanup Day.

Help mee met opruimen van de plastic soep

Actueel 430 keer gelezen

Brielle – Op zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day. Op de hele wereld vinden er dan acties plaats voor het opruimen van zwerfafval. Ook in Brielle! De Brielse Noor Korteweg is de stuwende kracht achter deze actie van de Plastic Soup Foundation. Ze is met hart en ziel betrokken bij hun doelstellingen.

Dat ontstond al 35 jaar geleden toen ze zag hoe haar kinderen op het strand onder de stookolie kwamen te zitten. Brielle is daarom 21 september een van de duizenden plekken in de hele wereld waar vrijwilligers op stap gaan met grijper en plastic zak om alle troep en plastic die ze vinden op te ruimen.

Noor doet een oproep aan alle Briellenaren om mee te komen helpen. Je kunt je daarvoor rechtstreeks opgeven bij Noor per mail: e_korteweg@kpnmail.nl of telefonisch 06-10050454. Noor is ook ontzettend blij dat Antoine van Katwijk, de voorzitter van Speelstad, heeft toegezegd haar te helpen met de organisatie. Er wordt op 21 september om 10 uur gestart bij het 1 april monument aan het eind van de Dijkstraat. Handig is het als de deelnemers zelf een plastic zak en tuinhandschoenen meenemen en een geel of oranje veiligheidshesje aantrekken. De gemeente Brielle verstrekt grijpers en draagt zorg voor het afvoeren van het verzamelde vuil naar de gemeentewerf. Noor stelt zich voor om rond een uur of half een met elkaar een lunchpakketje op te eten (zelf meenemen) bij het 1 april monument en dan te bekijken hoe lang er nog wordt verder gegaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant