Afbeelding

The Land of Song tijdens Open Monumentendag

Actueel 256 keer gelezen

Brielle - Zaterdag 14 september speelt het Briels muziekgezelschap 'the Land of Song' in De Sjoel in Brielle tijdens de Nationale Monumentendag.Terwijl er op vijf locaties in de Brielse binnenstad circusacts te zien zijn, kan de bezoeker van Open Monumentendag deze middag dus ook binnen stappen bij de Sjoel. Vanaf 14.00 elk heel uur tot 17.00 uur (25 minuten) zal er een selectie van de liedjes worden gespeeld voor het optreden op 9 november in de Sjoel. De liedjes worden afgewisseld met Traditionals uit Ierland. Deze instrumentaaltjes worden gespeeld op traditionele diatonische accordeon.

Jacqueline du Mortier en René Zoutewelle spelen liedjes uit het land waar 'alle liedjes vandaan komen'. De liedjes worden begeleid met piano, contrabas, gitaar en verschillende accordeons. Voorafgaand aan de liedjes zal verteld worden waar de liedjes vandaan komen. Er zijn binnen deze liedjes mooie arrangementen gemaakt die terug te herleiden zijn naar verschillende muziekstijlen zoals jazz, Franse Musette, Iers/ Schots, Traditioneel en Cajun. Er zijn ook laat Middeleeuwse melodieën te horen. 

Tegenwoordig speelt binnen dit gezelschap een derde Brielse muzikant mee. Ruud de Bruin weet een perfecte harmony te vinden in de drie zanglijnen waardoor zijn inbreng een prachtige toevoeging betekent voor dit optreden. Ruud is al jaren muzikaal actief en speelt blue grass. Dit genre is terug te horen in sommige liedjes. In de begeleiding op gitaar en bouzouki is hij al opmerkelijk dienstbaar gebleken.

Dit gratis optreden is een opmaat naar het optreden van het muziekgezelschap op 9 november. The Land of Song geeft in de Sjoel hier haar eerste betaalde muzikale concert onder de naam TLOS.

Losse kaarten (7.50 euro p/st ) voor het concert op 9 november zijn te verkrijgen bij Boekhandel Hoofdstuk 1 Nobelstraat 16 en Kantoorwinkel & Creatief Voorstraat 60 in Brielle. Informatie is te vinden op www.thelandofsong.nl Kaartjes zijn ook te verkrijgen via: theLandofSong@outlook.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant