Noor staat al klaar met hesje en plastic tasje. Ze hoopt op een grote groep deelnemers.
Noor staat al klaar met hesje en plastic tasje. Ze hoopt op een grote groep deelnemers.

Help zaterdag mee met het opruimen van de plastic soep

Actueel 217 keer gelezen

Brielle – Aanstaande zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day. Over de hele wereld vinden er dan acties plaats voor het opruimen van zwerfafval. Ook in Brielle!

De Brielse Noor Korteweg is de stuwende kracht achter deze actie van de Plastic Soup Foundation. Ze is met hart en ziel betrokken bij hun doelstellingen. Dat ontstond al 35 jaar geleden toen ze zag hoe haar kinderen op het strand onder de stookolie kwamen te zitten. Brielle is daarom 21 september een van de duizenden plekken in de hele wereld waar vrijwilligers op stap gaan met grijper en plastic zak om alle troep en plastic die ze vinden op te ruimen. Noor doet een oproep aan alle Briellenaren om mee te komen helpen. Je kunt je daarvoor rechtstreeks opgeven bij Noor per mail: e_korteweg@kpnmail.nl of telefonisch 06-10050454.

Er wordt op 21 september om 10 uur gestart bij het 1 april monument aan het eind van de Dijkstraat en je mag zelf bepalen hoe lang je meedoet. Handig is het als je zelf een plastic zak en tuinhandschoenen meeneemt en een geel of oranje veiligheidshesje aantrekt. De gemeente Brielle verstrekt grijpers en draagt zorg voor het afvoeren van het verzamelde vuil naar de gemeentewerf. Wie zich heeft opgegeven, ontvangt van Noor nog verdere informatie over het verloop van de dag.

Kijk ook op: plasticsoupfoundation.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant