Afbeelding

Kunstenaar Krijn van Driel exposeert in Geuzenstaete

Actueel 623 keer gelezen

Brielle - Alom gerespecteerd kunstenaar Krijn van Driel uit Brielle exposeert vanaf medio september in full service Business Center Geuzenstaete. Krijn presenteert verschillende schildertechnieken, waaronder acryl schilderen en aquarellen. Op 3 oktober vindt de officiële opening van de expositie, de vernissage, plaats.

Sinds 2017 is Geuzenstaete begonnen met het organiseren van exposities binnen het Business Center. Inmiddels is onder leiding van kunstenaar Bram van Baalen de Artgroup Geuzenstaete in het leven geroepen. Dankzij het brede zakelijke en culturele netwerk van Geuzenstaete kan de Artgroup vele ondernemers, en ook andere belangstellenden, verbinden aan kunst en cultuur. Daarbij biedt Geuzenstaete kunstenaars een podium om hun werk aan een breed publiek te presenteren en kleinschalige goede doelen te steunen.

Krijn van Driel steunt Senegal Studieplan

Krijn van Driel is al sinds 1962 werkzaam als schilder, tekenaar, illustrator, cartoonist, grafisch vormgever en ontwerper. Na afronding van zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam heeft hij zijn ervaring opgedaan bij diverse kunstenaars.

Krijn heeft het schilderij 'Provence' beschikbaar gesteld om geld in te zamelen voor het door hem gekozen goede doel: het Senegal Studieplan. Dit kleinschalige Afrikaanse project is een initiatief van Briellenaar Bram Poldervaart. Het biedt de kinderen aldaar een betere toekomst door verbetering van educatie en lesomstandigheden, aanschaf van studiemateriaal en introductie van geavanceerde lesmethoden. Loten zijn verkrijgbaar bij de receptie van Geuzenstaete en kosten slechts € 2,50 per stuk.

Feestelijke opening op 3 oktober

Op donderdag 3 oktober zal de expositie officieel worden geopend, muzikaal omlijst door de 'Lucky Strikes'. Alle kunstliefhebbers zijn van harte welkom tussen 17.00 en 19.00 uur aan de Krammer 8 te Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant