De galerie en de werkruimte van Kunstkring Voorne liggen direct aan de haven in Zwartewaal in het historisch Nettenpakhuis
De galerie en de werkruimte van Kunstkring Voorne liggen direct aan de haven in Zwartewaal in het historisch Nettenpakhuis

Kunstkring Voorne terug op het oude nest

Actueel 460 keer gelezen

Zwartewaal - Na een tijdelijk verblijf in het voormalig Rode Kruisgebouw in Brielle, is Kunstkring Voorne terug in haar vertrouwde accommodatie. De galerie en de werkruimte van Kunstkring Voorne liggen direct aan de haven in Zwartewaal in het historisch Nettenpakhuis. Het Nettenpakhuis biedt al jaren ruimte voor Kunstkring Voorne en vanaf oktober van dit jaar ook aan het nieuwe Visserijmuseum.

In het Nettenpakhuis is op de begane grond de galerie en werkruimte van Kunstkring Voorne gesitueerd. De galerie en werkruimte is in de afgelopen maanden door de gemeente Brielle grondig opgeknapt. De ruimte is nu extra licht en ruimtelijk, dus nog beter geschikt als werkatelier en expositieruimte. De lichte wanden lenen zich uitstekend voor het tentoonstellen van schilderijen en er is ruimte voor 3D- kunst. Sinds september is de galerie in de weekenden weer vrij toegankelijk voor bezoekers. Maandelijks verzorgt Kunstkring Voorne steeds wisselend werk van de leden van Kunstkring Voorne en verwacht hiermee samen met het Visserijmuseum een aantrekkelijke mix van kunst en geschiedenis toe te kunnen voegen aan de historische dorpskern van Zwartewaal.

Vanaf september is het nieuwe seizoen van Kunstkring Voorne in Zwartewaal gestart met de expositie De Ketting. In oktober richt Kunstkring Voorne ter gelegenheid van de opening van het Visserijmuseum een expositie in rond het thema: Vissen en Visserij. Daarna zal in november het resultaat te zien zijn van de samenwerking van Kunstkring Voorne met de kunstkringen Rotterdam Alexander en Woerden in de expositie Horizon.

Kunstkring Voorne is al jarenlang het kunstenaarscollectief op Voorne Putten dat laagdrempelig kunstbeoefenaars, amateur en professional, verenigd. Kunstkring Voorne is actief in het aanbieden van professionele cursussen, workshops en lezingen. Leden exposeren hun werk het jaar rond, in wisselende exposities en kunnen in kleiner verband gebruik maken van het Nettenpakhuis. Het Nettenpakhuis is dus niet alleen een expositieruimte, maar ook een werkruimte waar kunstenaars regelmatig samenkomen. Kunstkring Voorne is laagdrempelig, toegankelijk voor iedereen met een daarbij passende bescheiden contributie! Kunstkring Voorne staat graag open voor nieuwe initiatieven. Nieuwe belangstellenden zijn van harte welkom!

Nieuwsgierig geworden? Kom langs bij Kunstkring Voorne in Zwartewaal! Tijdens exposities zijn ze open op zaterdag en zondagmiddag van 1 tot 5 uur.

Bezoek de website www.kunstkringvoorne.nl voor de actuele expositie agenda.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant