U kunt weer met uw kleding terecht bij de familie Teuben-Luja
U kunt weer met uw kleding terecht bij de familie Teuben-Luja

Kledinginzameling in Brielle voor Jemen

Actueel 759 keer gelezen

Brielle - De honderden vrijwilligers van Sam's Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door, kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op zaterdag 12 oktober a.s. kunt u in Brielle kleding en schoenen inleveren bij de familie Teuben-Luja aan de Hinder 28. Zij zijn dan van 10.00-12.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen.

Grootste humanitaire ramp
Sinds het begin van het conflict in 2015 in Jemen blijft de humanitaire crisis verergeren. Jemen kent verschillende crises, waaronder gewapende conflicten, migratie, hongersnood en uitbraken van ziekten. Dit heeft geleid tot de grootste humanitaire ramp in de wereld. Ongeveer 80% van de bevolking - 24,1 miljoen mensen - heeft behoefte aan humanitaire hulp, waaronder 14,3 miljoen mensen die in levensgevaar zijn. Sinds juni 2018 is dit aantal mensen gestegen met drie miljoen. Hier is noodhulp nodig om een grote dreigende catastrofe te voorkomen.

Ga uw zolder op, kruip de kelder in, doe uw kledingkast open. Kijk kritisch, sorteer en zoek uit en kom a.s. zaterdag met in gesloten plastic zakken met alles daarin wat de inzamelactie tot een succes gaat maken. De inwoners van Jemen en Kees Teuben en zijn vrouw rekenen op alle Briellenaren en ver daar buiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant