Afbeelding

Steve "Boltz" Bolton live vrijdagavond in't Kont van het Paard

Actueel 195 keer gelezen

Brielle - Vrijdagavond om omstreeks 22.30 uur zal Steve het podium betreden. Van zijn vroege dagen met Atomic Rooster, zijn gitaarslingervaardigheden en componeertalenten zijn gezocht door mensen als de Who, Paul Young, Rick Wright, Dave Gilmour, John Otway Bob Dylan, David Bowie, Belinda Carlisle, Keith Richards, David Bowie en talloze anderen.

Tegenwoordig toert Steve als een reizende troubadour. Steve's solo-optredens zijn fantastisch vermakelijke evenementen waarbij je in de ban raakt van schitterende uitvoeringen van klassieke liedjes uit de diepten van Steve's eigen mentale jukebox die alles omvat van Sid Barrett (Pink Floyd) tot Scott Walker en Bob Dylan via Johnny Cash en Muddy Waters! Wees niet verbaasd als Steve van persoonlijk word en een paar deuntjes op de Steel 'Dobro' afhandelt.

In 2013 kreeg Steve de fantastische eer van een levenslange prestatie bij de Galaxy Music Awards en werkt momenteel hard aan zijn spannende nieuwe band Dead Man's Corner. Om je het unieke geluid van deze band voor te stellen, moet je denken aan passend verontrustende, knetterende woestijngeluiden,

Deze zanger-gitarist brengt de muziek van de artiesten waar hij mee speelde in 1980 (David Bowie), in 1981 (Richard Strange), in 1983 (Paul Young) en in 1989 (The Who's Tommy, met Elton John, Billy Idol en Phil Collins). En van zichzelf natuurlijk.

Steve 'Boltz' Bolton verzorgt een gevarieerd, wervelend optreden en begeleidt zichzelf daarbij op zijn akoestische/elektrische gitaar. Zijn uitgebreide repertoire bestaat uit nummers van Johnny Cash, de Beatles, Jaques Brel, Iggy Pop, Scott Walker, de Stones en veel anderen. Hij presenteert nooit twee keer hetzelfde programma om het optreden voor zichzelf en het publiek verrassend te houden.

Het optreden is gratis toegankelijk en 't Kont van het Paard vind u aan de Kaatsbaan in de historische vesting van Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant