Afbeelding

Herdenking deportatie Joodse medeburgers

Actueel 296 keer gelezen

Brielle - Zondagmiddag 27 oktober om 14.00 uur is de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst in de voormalige synagoge van Brielle aan de Turfkade 16. Tijdens die bijeenkomst worden de namen genoemd van de 45 Joden die in 1942 van Voorne-Putten werden weggehaald. Bijna allemaal werden ze vermoord in een van de concentratiekampen. 

Dit waren de families Cohen, Gazan, Katan en Philipse uit Brielle, de families Wessels en Van Dijk uit Oostvoorne, Frenkel uit Hellevoetsluis, Blankenstein uit Heenvliet en de families Levie uit Spijkenisse en Zuidland. De oudste was 97 jaar en de jongste 7 jaar.

Er wordt iets over de families verteld en hun namen worden genoemd. Na het noemen van een naam is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Voor ieder van hen zijn ook Stolpersteine gelegd: 21 in Brielle, 6 in Oostvoorne, 1 in Hellevoetsluis, 3 in Heenvliet, 5 in Spijkenisse en 9 in Zuidland.

Medewerking aan deze herdenking wordt verleend door Prof. Dr. F. Schröder, cello, mevrouw Lucie Kraan Laurent piano, leerlingen van CSG Bahûrim in Brielle en anderen.

Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant