Afbeelding

Maerlant: opnieuw hoge examencijfers!

Actueel 414 keer gelezen

Brielle - Bij de landelijke bekendmaking van de cijfers voor de examens in het afgelopen schooljaar hebben de leerlingen van het Maerlant opnieuw hoog gescoord. En wederom scoren de leerlingen vwo van docent Rob van Holt voor aardrijkskunde het hoogst van alle Nederlandse leerlingen. Een gemiddeld cijfer voor het centraal examen van 7,25 tegen het gemiddelde van de Nederlandse scholen van 6,3.

Maar ook bij andere vakken worden opmerkelijke scores gehaald. In vmbo basis en kader scoren de leerlingen van dienstverlening en producten en de leerlingen van produceren installeren en energie gemiddeld een half punt hoger dan gemiddeld; daarmee behoren zij bij de beste 10% leerlingen van Nederland .

Ook Geschiedenis in vmbo tl (0,7 hoger dan gemiddeld, bij de beste 6% scholen van Nederland) en Duits op vwo (0,8 hoger, beste 3%) presteren goed, net als veel andere vakken.

Binnenkort zijn de resultaten van het Maerlant (en ook die van andere scholen) voor deze examens te vinden op de site Scholen op de kaart. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant