Afbeelding

Openbare viering Brielse Bahá'ís in Brestheater

Actueel 88 keer gelezen

Brielle - Wereldwijd herdenken miljoenen Bahá'ís de 200ste geboortedag van de Báb. Op 29 oktober a.s. vieren Bahá'ís in het Brielse Brestheater, samen met familie, vrienden, buren en belangstellenden, de geboorte van deze eerste van de twee stichters van het Bahá'í-geloof.

Na binnenkomst met muziek en een openingswoord neemt professioneel verhalenverteller Adrie Gloudemans het eerste deel van deze viering voor zijn rekening met een adembenemend verhaal over 'zoeken en vragen'. Na de pauze is er gelegenheid om onder het genot van lekkere hapjes gezamenlijk het thema 'zoeken en vragen' verder uit te diepen.

De viering in het Brestheater vindt plaats op 29 oktober. Iedereen is welkom vanaf 19:00 uur. De zaal sluit om ongeveer 21:30 uur.

Het Bahá'í-geloof

Het Bahá'í-geloof wordt beschouwd als de jongste wereldgodsdienst. Het geloof is oorspronkelijk – in 1844 – ontstaan in Iran. Thans is het na het christendom de meest verspreide godsdienst ter wereld. Centraal thema in het geloof is wereldeenheid. Wereldwijd zijn er naar schatting zeven miljoen bahá'ís.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant