Dion van Gilst miste een strafschop voor Zwartewaal in het duel tegen OFB. (Foto: Wil van Balen).
Dion van Gilst miste een strafschop voor Zwartewaal in het duel tegen OFB. (Foto: Wil van Balen). Foto: Wil van Balen

Zwartewaal pakt eerste punt, Vierpolders weer onderuit

Actueel 891 keer gelezen

Zwartewaal/Heenvliet – Zwartewaal pakte in de thuiswedstrijd tegen OFB het eerste competitiepunt: 2-2. Vierpolders leed op bezoek bij GHVV '13 een kansloze 4-0 nederlaag. Met assistent Edwin van Heijst op de bank voor de in Italië vakantievierende trainer Ron Klein, nam Zwartewaal aan de eigen Sluisweg tegen OFB een 1-0 voorsprong door een goal van Joël Kroon.

Mede doordat Dion van gilst er vervolgens niet in slaagde om een strafschop te verzilveren voor Zwartewaal, lukte het OFB om de wedstrijd te kantelen naar 1-2. Santino Langendoen en keeper Pascal Quak speelden vervolgens een hoofdrol in het gelijkspel dat de thuisclub nog uit het vuur wist te slepen. Langendoen scoorde de 2-2, Quak verrichtte in de slotfase belangrijke reddingen.

Druk
De druk op Vierpolders, dat na vijf duels nog altijd op de eerste competitiezege wacht, nam door de 4-0 nederlaag bij GHVV nog meer toe. 'Er zijn zoveel sterke ploegen in deze afdeling,' aldus trainer Paul Bestebreur. 'Dat we tegen teams als GHVV '13 en SC Botlek gewoon de punten moeten pakken om erin te blijven. En dat hebben we dus niet gedaan. Dan vind je jezelf dus terug op de laatste plaats. De plek die niemand wil hè.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant