Foto: Leander Vatekamp
Foto: Leander Vatekamp Foto: Leander Vatekamp

Genieten van vocal group Lava bij Muziek in de Kamer

Actueel 973 keer gelezen

Brielle - Over tien dagen, zondag 3 november, is het weer zover: Muziek in de Kamer, het kleinschalige festival dat zich afspeelt in de intimiteit van de Brielse huiskamer. Elk jaar wordt een interessante selectie van verschillende musici gemaakt die in vier wisselende Brielse huismakers optreden. De concertjes duren elk 45 minuten en de genres variëren van klassiek, jazz, wereldmuziek tot Nederlandstalig.

Naast de beroemde musicus Carel Kraayenhof, bekend van de traan van Máxima, de singer-songwriter Kurt Efting en celliste Lidy Blijdorp, treedt dit jaar de lokale vocal group Lava op, een opvallende groep van acht dames die allemaal uit de regio afkomstig zijn. Ze hebben er plezier in samen te zingen en dat doen ze a capella. Hun stem is hun instrument, puur en kwetsbaar. Mooi om naar elkaar te kleuren in klank en ritme. De keuze van de muziek maken ze zelf, net als de verdeling van de stempartijen.

Anneke Beukelman, zangeres bij Lava, woont en werkt in Brielle. "Al zeven jaar zingen we samen in uiteenlopende muziekstijlen, soms in het Nederlands dan weer in het Engels, jazz, pop of ballads, maar vooral ook cabaret ligt ons goed, nummers van Brigitte Kaandorp en Harry Jekkers. Als we in een huiskamer optreden stellen we een blokje samen van bij elkaar passende nummers en die praten we aan elkaar", legt Anneke uit. "We hebben ook avondvullende programma's bestaande uit liedjes en gedichten. Die zijn dan gecentreerd rond een thema. Ons laatste programma heeft als thema reizen, in de ruimste zin van het woord. Daarom hebben we het LAVAkantie genoemd."

"Lava, tja dan denk je aan warmte, aan stromen, aan spetteren," lacht Anneke, "Die naam past wel bij ons vind ik". Ze komen elke woensdag bij elkaar om te oefenen, soms met een repetitor. "We hebben veel lol samen, maar soms ook pittige discussies, als we bijvoorbeeld een keuze moeten maken uit muzieknummers voor ons repertoire. We zijn allemaal heel verschillend, maar we hebben een hechte band. Ik heb zelf geen zussen, maar ik zie de andere meiden een beetje als mijn familie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant