Alleen in BREStheater: Frits Spits & Theo Nijland | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl

Alleen in BREStheater: Frits Spits & Theo Nijland

  •   89 keer gelezen   Actueel

Brielle - Ze waren 46 jaar onafscheidelijk. Alom geliefd radiomaker Frits Spits en zijn Greetje. Totdat Greetje in mei 2018 overleed. Na deze gebeurtenis krijgt muziek een nieuwe functie voor Frits. Hij had altijd al oor voor teksten en de taal in liedjes, nu begint hij ze meer en meer te koppelen aan gebeurtenissen en herinneringen uit zijn leven.

Bijna allemaal nieuwe Nederlandstalige liedjes (Nieuwe Standaards) die hem de weg wijzen naar die hoogstpersoonlijke momenten. Hij schreef zijn herinneringen op en verzamelde deze in een boek: Alles lijkt zoals het was.

Vorige week was Frits al te zien bij Pauw in een open en emotioneel gesprek over het boek, waarbij maar weinig mensen het droog hielden. Hier vertelde hij onder andere dat zijn boekpresentatie de dag na de uitzending zou plaatsvinden in een theater in Amsterdam. Frits komt echter naar nog één ander theater in Nederland om over zijn boek te praten, namelijk: BREStheater. Op zondagmiddag 24 november zal hij in Brielle een middag wijden aan het boek dat hij schreef over zijn geliefde Greetje.

Deze middag komt Frits niet alleen. Hij neemt de muzikant mee van één van de liedjes waar hij herinneringen mee ophaalde. Niemand minder dan Theo Nijland zal deze middag muzikaal omlijsten. Theo won dit jaar de Poelifinario in de categorie kleinkunst voor zijn voorstelling 'En de rest is onzin'.

Een lees- en luistervoorstelling, een ontroerende, nostalgische en liefdevolle ode aan muziek, het leven en de liefde. En bijzonder exclusief, want naast de boekpresentatie op de releasedag vorige week in theater de Kleine Komedie in Amsterdam, is Frits dus alleen te zien in BREStheater.

Deze middag in BREStheater is georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Hoofdstuk Een en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de theaterkassa en de website van BREStheater en bij Boekhandel Hoofdstuk Een.

Openingstijden theaterkassa: woensdag van 9:30 tot 12:30, vrijdag van 14:00 tot 17:00 en een uur voor aanvang van elke voorstelling. De theaterkassa bevindt zich aan de balie van DukdalfBRES en is tijdens openingstijden ook bereikbaar via 0181-413308. Kaartjes reserveren kan 24/7 via www.brestheater.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>