Afbeelding
Foto: Joost de Koning

Oekraïens jongenskoor Dzvinochok in Brielle

Actueel 479 keer gelezen

Brielle - Op uitnodiging van Carla Gevers, lid van de cantorij van de Sint-Catharijnekerk, heeft het Oekraïens jongenskoor Dzvinochok uit Kiev samen met de Sint-Catharijne Cantorij afgelopen dinsdagavond een uniek optreden verzorgd.

Het Oekraïens jongenskoor stond onder leiding van Ruben Tolmachov; cantor van de Sint-Catharijne Cantorij was Rinus Verhage. De koren zongen zowel afzonderlijk als gezamenlijk een afwisselend repertoire. Het initiatief van dit project is gericht op ontmoeting, samenwerking en verbinding. Het biedt ruimte voor kennismaking met leeftijdgenoten en hun culturen; nu en in de toekomst. Leerlingen van het PENTA college CSG Bahûrim en veel vrijwilligers uit Brielle verlenen dan ook hun medewerking hieraan.

Voorafgaand aan het optreden 's avonds, werd het koor 's middags ontvangen door het college van B&W op het stadhuis. In de raadzaal trakteerde het koor de aanwezigen op een aantal liederen, waaronder ook het volkslied van Oekraïne. Daarna volgde een lunch en een rondleiding door het museum. Hierna vertrok het hele gezelschap naar de Maasvlakte. 

Fotografie: Joost de Koning

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant