Afbeelding

Bewindvoering en mentorschap bij dementie

Actueel 270 keer gelezen

Brielle - Woensdagavond 13 november a.s. gaat het in Alzheimer Café Brielle over "Bewindvoering en mentorschap bij dementie". Gastspreker is Remon van Galen. Door dementie wordt iemand steeds meer afhankelijk van anderen. Zelf verstandige beslissingen nemen gaat vaak minder goed, juist over moeilijke zaken zoals financiën of welke zorg men nodig heeft. Mogelijk kunnen situaties dan niet goed worden ingeschat, zaken niet goed overzien en wordt het moeilijker om op te komen voor de eigen belangen.

Het is daarom belangrijk om dan tijdig na te denken over de toekomst en het regelen van zorg en financiën eventueel uit handen te geven. Dit kan door het instellen van bewindvoering of mentorschap, met als uitgangspunt de (financiële) bescherming (tegen mogelijk misbruik) van mensen met dementie.

Remon van Galen heeft ruime ervaring als maatschappelijk werker en treedt op als bewindvoerder, mentor en curator. Deze avond legt hij uit wat het inhoudt als u een bewindvoerder of mentor aanstelt, hoe dit in zijn werk gaat en wat de verschillen en mogelijkheden hierin zijn. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen.

Het Alzheimer Café is vanaf 19.00 uur geopend. Aanvang 19.30 uur.

Adres: Infirmerie, Rozemarijnstraat 42 te Brielle. Toegang en deelname gratis.

Het Alzheimer Café Brielle wordt gehouden op iedere tweede woensdagavond van de maand en is een informele ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en álle overige belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten met afwisselende onderwerpen krijgen de bezoekers informatie over dementie, kunnen zij vragen stellen en ideeën en ervaringen uitwisselen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant