Afbeelding
Foto: Hermien Lam

Alles lijkt zoals het was: Frits Spits naar Brielle!

Actueel 587 keer gelezen

Brielle - Zondagmiddag 24 november komt radiomaker Frits Spits speciaal naar Brielle met een lees- en luistervoorstelling, een ontroerende, nostalgische en liefdevolle ode aan muziek, het leven en de liefde. Hij komt samen met Theo Nijland die hem met een lied zo geraakt heeft.

Hij schreef zijn herinneringen op en verzamelde deze in het boek met 2 CD's 'Alles lijkt zoals het was'. Ze waren 46 jaar onafscheidelijk, alom geliefd radiomaker Frits Spits en zijn Greetje. Na het overlijden van zijn Greetje krijgt muziek een nieuwe functie voor Frits. Hij had altijd al oor voor teksten en de taal in liedjes, nu begint hij ze meer en meer te koppelen aan gebeurtenissen en herinneringen uit zijn leven.

Bijna allemaal nieuwe Nederlandstalige liedjes (Nieuwe Standaards) die hem de weg wijzen naar die hoogstpersoonlijke momenten. Eén van de liedjes waar Frits herinneringen mee ophaalt, is van de hand van Theo Nijland 'De Laatste Roker'. Op 30 september jl. ontving Nijland de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende kleinkunstvoorstelling van het afgelopen seizoen voor zijn programma 'En de rest is onzin!'

Volgens de jury: de Maestro van het Nederlandse kleinkunstlied laat zijn vakmanschap nog maar eens gelden. Wat aan de oppervlakte misschien stoffige maatschappijkritiek lijkt, is bij nadere inspectie het prachtige, zeer persoonlijke relaas van een man die met het klimmen der jaren zijn vanzelfsprekendheden ziet verdampen. Tegelijk is het een overtuigend pleidooi vóór de romantiek en tegen een klinische levensstijl, die ons bestaan misschien langer, maar niet leuker maakt. In Nijlands eigenwijze imperfectie schuilt de ware schoonheid. 'Presentator Jan Hoogendoorn zal zoals vertrouwd de gasten en publiek met elkaar verbinden.

Deze middag is georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Hoofdstuk Een en BREStheater. Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES, Brielle | Zondag 24 november | Aanvang 15.00 uur | Kaarten á € 18,- (incl. pauzedrankje)zijn verkrijgbaar via zowel BREStheater als Boekhandel Hoofdstuk Een.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant