Afbeelding

Twee internationale bands dit weekend in 't Kont van het Paard

Actueel 368 keer gelezen

Brielle - Op zaterdagavond 23 november staat "Finnegans Wake" op het podium. 't Kont van het Paard heeft de afgelopen jaren al een aantal malen het voorrecht gehad om de succesvolle Nieuw Zeelandse muzikant Graig Denham een podium te bieden.

Graig speelt in wisselende formaties en heeft zojuist een zeer succesvolle tournee in Nieuw Zeeland afgerond met zijn Nieuw Zeelandse band. Een aantal jaren geleden heeft hij in Praag met de getalenteerde gitarist/zanger Vladimir Hájek het duo Finnegans Wake gevormd dat aldaar de (vele) Ierse pubs plat speelt. Craig zelf speelt accordeon, piano, whistles, percussie en zingt. Volgens Craig speelt het duo 'Irish music and other stuff'. Dat 'other stuff' dient men breed te zien want het duo schakelt moeiteloos van bijvoorbeeld Mumford and sons naar Marley, Johnny Cash, of een snelle versie van het Game of Thrones thema. Als deel van hun Europese tournee zal het duo tussen optredens in Rotterdam en Amsterdam op zaterdag 23 november een uitstapje maken naar Brielle en van 22.30 tot 00.30 optreden in 't Kont van het Paard.

Op zondagmiddag om 15.00 staat de Amerikaanse zangeres "Jennifer Porter" op het podium. Jennifer Porter is een enorm getalenteerde artieste, die zowel in de jazz, blues, country en zelfs in opera actief is. Deze oogstrelende jonge vrouw heeft een tweedegraads zwarte band in Tai Jujitsu en heeft daarvoor een voortgezette opleiding gevolgd in Kali en Jeet Kun Do. Een mooiere en krachtigere introductie konden we even niet voor jullie bedenken. Als muzikant stond Porter al op jonge leeftijd voor grote klassieke en jazzorkesten te zingen, waaronder het wereldberoemde Glenn Miller Orchestra. Daarnaast is Porter ook een volleerd Blues-pianiste en speelde ze met accordeonist C.J. Chenier (John Mayall, Paul Simon). Oorspronkelijk opgeleid als operazangeres en klassiek pianiste, houd ze zich live moeiteloos overeind met haar brede muzikale pallet, dat momenteel varieert van Jazz, Blues en Country. Naast het nodige eigenwerk zal Jennifer Porter deze avond ook eigenzinnige covers van Rolling Stones. Bette Midler, Bob Dylan, Tom Waits, Van Morrison en Joe Cocker brengen. Het Nederlandse Blues Magazine pretendeerde zelfs dat liefhebbers van het warme soulvolle werk van Norah Jones, Jennifer Porter niet mogen missen.

Beide optredende zijn gratis toegankelijk en 't Kont van het Paard vind u aan de Kaatsbaan in Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant