Kerst in Brielle… HoHoHo! | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl

Kerst in Brielle… HoHoHo!

  •   540 keer gelezen   Actueel

Brielle - Met het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom op de Markt en de Rotary SantaRun begint Kerst in Brielle. Op vrijdagavond 13 december om 19.00 uur gaan de lampjes aan en volgt er een samenzang met Shantykoor "De Spuigasten". De SantaRun begint om 20.00 uur. Loop mee, het is voor een goed doel en aanmelden kan nog! Brielle.rotarysantarun.nl.

Op zaterdag 14 december is er in de Nobelstraat en Voorstraat een gezellige wintermarkt waarop ook oude ambachten te vinden zijn. Alle winkels en horeca zijn vanzelfsprekend open en maken het extra gezellig. De altijd vrolijke Kerstman rijdt rond in zijn arrenslee en houdt een meet & Greet in de Brielse Tafel, hoek Voorstraat-Markt. Natuurlijk rijdt ook de paardentram. De botteliers delen vanaf de handkar met gulle hand warme Glühwein en en chocomel uit en een kerstkoor zingt op verschillende plekken in de binnenstad, meezingen mag, graag zelfs.

Zondag 15 december zijn vanaf 12.00 uur alle winkels en horeca gezellig open. 's Middags is er een meet & Greet met de Kerstman in de Brielse Tafel en ook de paardentram en het kerstkoor zijn van de partij. Kijk voor de tijden op ondergenoemde Facebookpagina's.

De opstapplaatsen van de Paardentram zijn op de Markt bij de Brielsche Aap aan de Thoelaverweg en bij de Hoofdwacht op de Markt. Kijk op Facebook Kerst in Brielle voor de opstap tijden. Op de klokken bij de haltes staat altijd de eerstvolgende vertrektijd aangegeven.

Op vrijdag 20 december klokslag 12.00 uur begint de sfeervolle Kerstmarkt in de Sint-Catharijnekerk met 's avonds een fakkeltocht vanaf de Markt die om 19.30 uur eindigt bij de Kerstmarkt in de kerk waar het koor de Skyline Sisters iedereen muzikaal verwelkomt. De markt is op vrijdag tot 21.00 uur. Ook op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur is er een mooi en vol programma. Ook rond de kerk is van alles te doen en te zien. De alpaca's zijn er en als het weer het toelaat ook kinderspelen. In de binnenstad is een gezellig Horecaplein op de Markt, een kerstkoor zingt op diverse plekken en de paardentram rijdt. Poppentheater Xiewel geeft zondags om 14.00 uur een gratis voorstelling in de Sjoel. Natuurlijk ontbreken ook de arrenslee met Kerstman en gevolg niet evenmin als de botteliers. Heel bijzonder is de klassieke Kerststal in de Sint-Catharijnekerk.

Kijk ook op Facebook Kerst in Brielle en Facebook Beleef Brielle, daarop is alle actuele informatie te vinden zoals de tijden van Meet & Greet de Kerstman.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>