Afbeelding

Speciale activiteiten tijdens kerstvakantie op Tiengemeten

Actueel 146 keer gelezen

Regio - Tijdens de kerstvakantie organiseert Natuurmonumenten op Tiengemeten verschillende activiteiten voor jong en oud. Het bezoekerscentrum opent dit jaar nog haar deuren tijdens de oliebollenwandelingen op zaterdag 28 december en zondag 29 december.

Ook op zondag 5 januari 2020 is het bezoekerscentrum geopend. Op deze dag luiden de boswachters van Natuurmonumenten het nieuwe jaar in met een jaarlijkse traditie: kleine én grote bezoekers krijgen die dag een warm welkom met warme chocomelk. Ook kun je gratis mee met een gids naar de Vliedberg. Op vrijdag 3 januari 2020 is het OERRR Vette Vogel Dag op Tiengemeten en maken kinderen van 5-12 jaar de vetste vogelsnacks. Gasterij de Gezusters en Herberg Tiengemeten hebben in deze periode ook aangepaste openingstijden.

Gasterij de Gezusters

Tijdens de vakantie opent ook Gasterij de Gezusters (vlakbij de haven op Tiengemeten) de deuren op speciale dagen: zondag 29 december (oliebollenwandeling), maandag 30 december (oliebollenwandeling), vrijdag 3 januari (OERRR Vette Vogel Dag) en zondag 5 januari (Warm Welkom). Op deze laatste dag staan hier ook snert en punch op de kaart.

Herberg Tiengemeten

In de kerstvakantie is Herberg Tiengemeten (op de oostpunt) van 10.30 – 17.00 uur voor daggasten tijdens de weekenden (vrijdag t/m zondag) én op dinsdag 31 december. In de eerste drie weken van januari (1 t/m 23 januari) blijven de deuren echter gesloten.

Goed voorbereid

Natuureiland Tiengemeten is dé ideale plek om rust te ervaren en het hoofd leeg te maken. Ook tijdens de wintermaanden leent het eiland zich perfect voor mooie wandelingen. Ga goed voorbereid op pad: trek warme kleren en stevige schoenen aan en koop je pontkaartje vooraf online via de website van Natuurmonumenten (www.natuurmonumenten.nl/pont). Je ontvangt dan je pontkaartjes direct per e-mail. Heb je geen toegang tot je mail op een mobiele telefoon? Betaal dan contant je kaartje(s) bij de schipper.

Uit de krant