Mia Ariaans van de Enden is Poorteres van het Jaar 2019 | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl

Mia Ariaans van de Enden is Poorteres van het Jaar 2019

  •   172 keer gelezen   Actueel

Brielle - Elk jaar wordt op 10 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie en tevens de verjaardag van de 1 Aprilvereniging, bekend gemaakt welk lid dat jaar wordt benoemd tot Poorter of Poorteres van het afgelopen jaar.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen vrijdagavond in het stadhuis maakte burgemeester Gregor Rensen bekend dat die eer deze keer voor Mia Ariaans van de Enden is. De benoeming was voor Mia een enorme verrassing. Onder een overweldigend applaus werd de bekendmaking ondersteund. Mia kwam voor deze onderscheiding in aanmerking, omdat zij al bijna vanaf de start actief als naaister bij de Geuzennaald is betrokken. Ook trad zij op als vervangster van deelnemers aan het op 1 april uit te voeren spel 'Om de sleutel van de stad'.

Naast haar activiteiten binnen de 1 April Vereniging was zij:

- actief lid van de toneelvereniging St. Leonardus, waarvan ongeveer 20 jaar als bestuurslid en 6 jaar als voorzitter. Nu heeft zij meer een ondersteunde rol bij de repetitieavonden. 
- 10 jaar lid van de oudercommissie van de St. Leonardusschool.
-  ca. 20 jaar bestuurslid van de K.V.V. (Katholieke Vrouwen Vereniging), waarvan de laatste 5 jaar als voorzitter.
- al decennialang trouw bezorgster van het Katholieke parochieblad. Tevens loopt zij de laatste 10 jaar ook voor de actie kerkbalans.

Mia treedt hiermee in de voetsporen van de poorter Chris Velthuizen. Blij verrast ontving ze de bij deze benoeming behorende medaille met inscriptie en het door de commissie getekende certificaat. 

Leden van de vereniging kunnen worden benoemd tot Poorter of Poorteres van het jaar. Voor deze titel kan een lid in aanmerking komen als hij/zij zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging en is aangetoond dat hij/zij zich daadwerkelijk en aantoonbaar heeft onderscheiden door inzet voor en betrokkenheid bij de stad (gemeenschap) Brielle. Het gaat dan om de verdiensten over het verstreken kalenderjaar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>