Afbeelding

Dames BV Voorne winnen na moeizame start

Actueel 530 keer gelezen

Brielle - Eind 2019 sloot BV Voorne de eerste competitiehelft af met een gedeelde eerste plaats samen met concurrenten Klipperstars en Baros. Op 2 januari stond al weer de eerste training gepland voor de dames uit Brielle. Na twee seizoenen op plek 2 te zijn geëindigd, is het team erop gebrand om dit seizoen wel met het kampioenschap af te sluiten.

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd bij Divine uit Rotterdam op het programma. Hoewel dit jonge team geen hoogvlieger is, spelen ze altijd met veel energie en kunnen ze het iedere tegenstander lastig maken.

Voorne begon geconcentreerd aan de wedstrijd en scoorde makkelijk. Omdat vooral in de verdediging de scherpte ontbrak en sommige aanvallen te gehaast werden uitgevoerd, werd het verschil lange tijd niet groter dan 6 punten. Eind van de tweede helft kwam Voorne weer in haar ritme en kon er een gat worden geslagen. Rust 25-43.

In de tweede helft werd er beter verdedigd en werd er bij vlagen met meer rust de aanval gezocht. De overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar en met name Miranda van de Panne-Stolk scoorde veel punten. Eindstand 42-70.

Zaterdag 18 januari om 14.30 spelen de dames thuis in de Dukdalf tegen SBU uit Utrecht.