Afbeelding
Foto: Pixabay

Zondag trekt zware storm Ciara over Nederland

Actueel 401 keer gelezen

De stormdepressie met de naam Ciara zal dit weekend voor een krachtige zuidwestenwind zorgen die zondag in de loop van de dag in kracht toeneemt tot een zware storm zo verwacht Weerplaza. 

De storm wordt veroorzaakt door een groot lagedrukgebied dat zondag ten noordwesten van Schotland trekt. Zaterdag is het nog rustig met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en vanuit het westen neemt de bewolking steeds verder toe. Zondag staat er boven land een krachtige tot harde zuidwester, 6 of 7 Bft. Aan de kust stormt het enige tijd met windkracht 9. Daarbij komen zware tot zeer zware windstoten voor tot 120 km/uur aan zee, boven land 100 tot 110 km/uur tijdens buien. Ook zal er naar verwachting veel regen vallen. 

De wind zal in de nacht van zondag op maandag in kracht afnemen, maar nog steeds zal de westenwind krachtig tot stormachtig doorwaaien. Maandagochtend kan hierdoor een drukke ochtendspits worden. Op lokale wegen moeten automobilisten oppassen voor omgevallen bomen of afgebroken takken. Het is verstandig alle losse spullen uit de tuin of van balkon te halen en ook dode en uitstekende takken van bomen in uw tuin te verwijderen. 

Bron: Weerplaza

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant