Afbeelding

Erepenning Gemeente Brielle voor Teus van den Berg

Actueel 279 keer gelezen

Brielle - Burgemeester Gregor Rensen heeft op 14 februari 2020 bij speciale gelegenheid de gemeentelijke Erepenning uitgereikt aan mevrouw Teus van den Berg, als waardering voor haar werk als kunstenaar.

Mevrouw Van den Berg heeft zich als geboren en getogen dochter van Brielle ontpopt tot een beeldhouwster van nationaal formaat. Hoewel zij reeds lange tijd buiten Brielle woont, heeft zij door de diverse werken die zij in en voor de gemeente Brielle uitgevoerd heeft, een onuitwisbare betekenis voor de gemeente gekregen. Ook is van haar bekend dat zij met grote regelmaat bezoeken aan Brielle bracht vanwege de goede herinneringen die zij aan onze vestingstad koestert.

Ter gelegenheid van haar 94ste verjaardag, op 9 februari, heeft het gemeentebestuur op voordracht van een aantal vrienden van mevrouw Van den Berg, besloten aan haar de gemeentelijke Erepenning toe te kennen. De gemeentelijke Erepenning van de gemeente Brielle wordt al vanaf 1986 uitgereikt aan personen of groepen die zich op basis van vrijwilligheid zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant