Afbeelding
Foto: MdN

D66 : nu circulatieplan eenrichtingsverkeer Binnenstad is onbegrijpelijk

Actueel 631 keer gelezen

Brielle - Het CDA en D66 hebben zich hevig verzet tegen een deel van het GVVP, namelijk het verkeerscirculatieplan voor de Binnenstad van Brielle. Dit Circulatieplan houdt mede in dat er een eenrichtingsverkeersplan komt met o.a. de volgende gevolgen: Kaaistraat geen toegang tot de Binnenstad, alleen eenrichtingsverkeer uit de Stad, Pieter van de Wallendam enige echte toegangsweg tot Brielle, daardoor eenrichtingsverkeer op het Scharloo richting stad en Camping de Meeuw, alleen via de Venkelstraat over het Wellerondom naar de Langestraat richting Maarland, bij DIXI eenrichtingsverkeer vanuit het Slagveld door de Molenstraat.

Dit houdt een behoorlijke toename van het verkeer in. D66 vindt het onbegrijpelijk dat men niet heeft gewacht op de concrete uitvoeringsplannen van de Binnenstad- en Havenvisie. Vanuit het begeleidend bureau is duidelijk aangebracht dat de situatie bij de Pieter van de Wallendam niet alleen uiterlijk moet worden aangepakt, maar dat het voor fietsers en voetgangers zeer onoverzichtelijk is. Het verkeer neemt na deze maatregelen nu alleen maar toe. Bij de kop Zevenhuizen/Slagveld kwam het bureau tot de conclusie dat er ook hier nog al wat veranderd moet worden, bovendien zijn er klachten van bewoners over bedrijfsactiviteiten die in de komende commissie grondgebied behandeld moeten worden. Toch wordt er nu al een verkeersbesluit genomen.

De D66 fractie had dus liever gewacht op de presentatie van de concrete plannen van de Binnenstad en Havenvisie en daar dan verkeersmaatregelen bij genomen. Nu, en daar is het college gesteund door IBGB, VVD en PvdA heel duidelijk over, is het GVVP kaderstellend voor de Binnenstad en Havenvisie. M.a.w. eerst circulatieplan en daar de uitvoeringsplannen aan ophangen.(En dan mogen de inwoners er nog iets van vinden.....)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant