Afbeelding

Fietsen door Europa

Actueel 464 keer gelezen

Vierpolders - Vrijdag 13 maart zal John van der Marel in 't Dijckhuis u meenemen, met zijn fietsreizen door Europa. John is woonachtig in Vierpolders en heeft naast zijn hobby hardlopen ook nog een snellere manier om grote afstanden te overbruggen, namelijk de lange afstand fietstocht. Tijdens zijn lezing hierover, op vrijdag 13 maart vanaf 20:00 uur in de zaal Achterdyck, zal hij vertellen over zijn grote uitdagingen en belevenissen.

Zo heeft John tijdens zijn werkzame leven tweemaal een periode van circa acht weken de gelegenheid gekregen om zijn wens ten uitvoer te brengen. Eénmaal is John van huis af rechtsaf geslagen en heeft het rondje Noordzee gefietst via de kust van Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Schotland en Engeland. Hierbij heeft hij over een afstand van circa 6.000 km vele beklimmingen en het vaak regenachtige weer getrotseerd.

De tweede maal is John linksaf geslagen en heeft hij een tocht van acht weken gemaakt via centraal Spanje en de oostgrens van Frankrijk. John heeft inmiddels afscheid genomen van zijn werk en heeft zijn hart verpand aan het fietsen door Spanje. Ook de geschiedenis van dit land heeft zijn interesse. ?Zijn route, slechts vergezeld van een fiets, kar en een tent, leidde langs diverse historische punten. Hij zal u graag over zijn Spaanse avontuur en historische feiten vertellen.

Kortom, een informatieve avond over lange fietstochten, de voorbereidingen en verrassingen onderweg. Dus een interessante, leuke en een leerzame vrijdagavond!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant