Afbeelding
Foto: MdN

Videoclub Phoenix op zondag 8 maart in DukdalfBres

Actueel 78 keer gelezen

Brielle - De Videoclub Phoenix is tijdens de Dag van de Verenigingen in DukdalfBres ook present. De club is al ruim 40 jaar actief in Brielle. De amateurs van toen werkten met smalfilm. De tijden en vooral de mogelijkheden zijn veranderd, maar het enthousiasme is gebleven.

Nu worden er films gemaakt met alle soorten camera's die er zijn, ook met een fototoestel of telefoon. Het doel is steeds hetzelfde gebleven: leuke films maken. En als er problemen zijn bij het maken, dan krijg je hulp van andere leden.

Op een clubavond komt er van alles aan de orde. Na het bekijken van elkaars films wordt er gesproken over hoe de film is gemaakt: hoe goed het is, of hoe het beter had gekund. Er zijn vakantiefilms, films met kleinkinderen, documentaires over bijzonder onderwerpen, speelfilmpjes, enz. Montage van een film komt vaak terug. Nieuwe montageprogramma's bieden nieuwe kansen, maar leveren ook soms problemen op. Kennis van zaken en hulp is altijd dichtbij.

Tijdens de Dag van de Verenigingen laten de leden van club iets van hun dagelijkse praktijk zien. Natuurlijk gaan ze actief met de camera in de weer en worden de beelden ook ter plekke gemonteerd.

Wat de laatste tijd ook nog wel eens ter sprake komt, is het overzetten van oude super8 films , VHSbanden of DVD naar de moderne systemen, zoals een USB-stick. Ook dat is te zien hoe dat gaat. Misschien heeft u die ook nog wel ergens in de kast liggen en weet u er geen raad mee. Kom kijken hoe het kan op zondag 8 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur in DulkdalfBres. Iedereen kan het leren.

De club komt op dinsdagavond om de veertien dagen in De Gaffelaar in Zwartewaal bij elkaar. Zie ook www.videoclub-phoenix.nl

Uit de krant