Afbeelding

Geen nieuwe besmettingen in Brielle en Westvoorne

Actueel 743 keer gelezen

Vandaag (26 maart) zijn 51 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen op 433 in de regio Rotterdam-Rijnmond. In onze regio zijn helaas in totaal 16 patiënten overleden die besmet waren met het coronavirus.

In Westvoorne en Brielle bleven de aantallen gelijk met respectievelijk 7 en 1. In Nissewaard zijn 4 nieuwe besmettingen (totaal nu 26) en in Hellevoetsluis 1 (totaal nu 6).

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten, zo meldt het RIVM. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week  zijn deze effecten beter te duiden.

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant