Foto: Freek van Arkel
Foto: Freek van Arkel

Themadag in FutureLand

Actueel 86 keer gelezen

Regio - Op zaterdag 28 juli is FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, open. Deze dag staat in het teken van de containerscheepvaart en de uitdagingen die de containerterminals op Maasvlakte 2 in de toekomst te wachten staan. Bezoekers konden hun ideeën voor deze themadag delen via Facebook of indienen bij FutureLand.

Uit de inzendingen is het thema ‘Containerscheepvaart; nu en in de toekomst’ als winnaar uit de bus gekomen. Naast een lezingenprogramma, kunnen bezoekers een rondvaart maken op het binnenmeer met de FutureLand Ferry of een rondrit over het land met de FutureLand Express XL. ’s Avonds kan op het terras van FutureLand worden gegeten met uitzicht op de aanlegwerkzaamheden. Tijdens de zomervakantie worden vanaf 18 juli tot en met 8 augustus iedere woensdag om 15:00 uur speciale kinderrondleidingen gegeven.

Praktische informatie en aanmelden
In 2014 komt een nieuwe generatie containerschepen in de vaart. Tijdens de themadag vertelt een expert over het verleden van de containerscheepvaart en de uitdagingen die de containerterminals in de toekomst op Maasvlakte 2 te wachten staan. Onderwerpen als het aantal containereenheden dat deze schepen kunnen meenemen, de diepte van de schepen ten opzichte van de waterspiegel en vooral de duurzame oplossingen van bedrijven op Maasvlakte 2 komen aan bod. FutureLand is zaterdag 28 juli voor iedereen geopend van 11.00 tot 21.00 uur. Voor de lezingen kan niet van tevoren worden ingeschreven. Tijdens de themadag zijn gratis kaartjes te verkrijgen bij de balie (op = op).

Programma en rondvaart FutureLand Ferry
12:30 tot 13:30 uur - Rondvaart A FutureLand Ferry (binnenmeer Maasvlakte 2)
14:00 tot 14:45 uur - Lezing A
14:00 tot 15:00 uur - Rondvaart B FutureLand Ferry (binnenmeer Maasvlakte 2)
15.30 tot 16:15 uur - Lezing B

Reserveren voor de FutureLand Ferry kan via het online reserveringsformulier. Een reservering voor de rondvaart kost €8,50 en geldt direct als toegangsbewijs voor de aansluitende lezing.

Maasvlakte 2 bij avond
Bezoekers die willen aanschuiven voor een maaltijd tijdens 'Maasvlakte 2 bij avond' kunnen zich inschrijven via het reserveringsformulier op de website van FutureLand. Een maaltijd kost € 15,- per persoon, kinderen tot 12 jaar eten mee voor € 6,50 (exclusief drankjes). De maaltijd kan worden gecombineerd met een presentatie en/of een rondrit met de FutureLand Express XL. Na de maaltijd van 17:30 uur start om 19:00 uur een presentatie. Aansluitend staat de FutureLand Express XL om 19:30 uur klaar voor vertrek. Op zaterdag 25 augustus en 29 september vinden de laatste twee edities van ‘Maasvlakte 2 bij avond’ van deze zomer plaats.

Rondrit FutureLand Express XL
Om 12:00, 14:00 en 16:00 uur rijdt de FutureLand Express XL extra rondritten op het nieuwe land van Maasvlakte 2. De kosten voor een rondrit bedragen €5,50, reserveren kan via een online reserveringsformulier. Let op, deze rondritten worden niet gecombineerd met een lezing.

Kinderrondleidingen tijdens zomervakantie
Gezinnen die vakantie vieren in eigen land kunnen vanaf 18 juli tot en met 8 augustus iedere woensdag om 15:00 uur in FutureLand terecht voor een gratis kinderrondleiding. Nieuwsgierige bezoekertjes en hun ouders/begeleiders kunnen aanschuiven bij een presentatie die heel toegankelijk is en uitleg geeft over de aanleg van Maasvlakte 2 en alles wat daarbij komt kijken. Daarna gaan de kinderen met hun ouders/begeleiders zelf aan de slag: met behulp van een ontdekkingstocht maken ze een interactieve rondgang door FutureLand. Van gevonden mammoetbotten tot het meest indrukwekkende materieel waarmee wordt gewerkt, alles komt voorbij. De ontdekkingstocht is er op twee niveaus: kinderen van 6-9 jaar en kinderen vanaf 10 jaar.

Over FutureLand
In informatiecentrum FutureLand beleef je de haven van de toekomst. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt een prachtig uitzicht op zee en Maasvlakte 2 in ontwikkeling. FutureLand is gratis toegankelijk en, naast de themaweekenden, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Onlangs ontving FutureLand haar 370.000ste bezoeker. Kijk voor meer informatie en openingstijden op futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213.

Tot 30 oktober is in FutureLand de tentoonstelling 'Hoe sluit je de zeewering?' te bezoeken. Probeer zelf de zeewering te sluiten met de game ‘Mind the gap’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant