Afbeelding

Maritieme wandelroute

Actueel 80 keer gelezen

Regio - Een maritieme wandelroute van het Centraal Station tot de Erasmusbrug moet er op zaterdag 8 en zondag 9 september voor zorgen dat ook elders in Rotterdam men weet dat de Wereldhavendagen plaatsvinden. Bijkomend voordeel is dat de treinreizigers die naar het evenement lopen, alvast in de stemming komen.

Het is voor het eerst dat de organisatie van de Wereldhavendagen het centrum van Rotterdam betrekt bij het evenement. “Met de Wereldhavendagen willen we de band tussen stad en haven aanhalen. Wat ons betreft houdt de stad niet op bij het festivalterrein. Vandaar dit initiatief. Het liefste zou ik heel de stad betrekken bij de Wereldhavendagen”, aldus festivaldirecteur Sabine Bruijnincx. “Door het initiatief komen mensen die winkelen, toeristen en andere treinreizigers ook in aanraking met het evenement. Wellicht brengen we ze op een idee.”

De maritiem wandelroute is een van de initiatieven om de grenzen van de Wereldhavendagen te verleggen en een breder publiek erbij te betrekken. Zo valt er dit jaar voor het eerst ook volop live muziek te horen op zaterdag en zondag. Dat komt onder andere doordat op zaterdag het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival voor een belangrijk deel op het festivalterrein plaatsvindt.

Vanaf het Centraal Station komt er op zaterdag tussen 10.00 en 18.00 uur en op zondag tussen 12.00 en 18.00 uur een maritieme wandelroute naar de Erasmusbrug http://www.wereldhavendagen.nl/?page=centrum . Onderweg kan men dan genieten van bijzondere havenkunst, shantykoren, optredens van muzikanten en ‘kleinkunstenaars’ en worden speciaal voor kinderen de nodige activiteiten georganiseerd. De tocht voert langs nautische ijkpunten als het schouwburgplein met zijn maritieme aankleding en het Maritiem Museum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant